Hlavní obsah

Solovjov zuří. Drony u Kremlu přirovnal k 11. září

– Moskva

Jeden z hlavních ruských propagandistů Vladimir Solovjov ve svém pravidelném pořadu přirovnal útok dronů na Kreml k teroristickým útokům z 11. září 2001, kdy dvě dopravní letadla unesená teroristy narazila do Světového obchodního centra v New Yorku. Středeční útok v Moskvě, ze kterého Rusové viní Ukrajinu, se obešel bez obětí i materiálních škod, zatímco v USA před 22 lety zemřely bezmála tři tisíce lidí.

Ukázka z pořadu Večer s Vladimirem SolovjovemVideo: Bez zdroje

 
Článek

Solovjova rozčílil komentář mluvčího amerického ministerstva zahraničí Vedanta Patela. Ten hovořil o tom, že o konkrétních operacích si rozhodují sami Ukrajinci a jediným agresorem je Rusko, které se snaží vymazat hranice a národní identitu jiné země, za což by Moskva měla být pohnána k zodpovědnosti.

„Nevím, koho jsi schopen hnát k odpovědnosti, ty tlusté prase, ale právě jsi ospravedlnil 11. září, tedy zkázu newyorských věží,“ čertil se Solovjov.

„Známe pravdu a ta zní jednoduše: Ukrajinští nacisté se pokusili o atentát na vrchního velitele naší země. Země, která vlastní jaderný potenciál,“ pokračoval moderátor. Prezident Vladimir Putin přitom v době náletu dvou dronů vůbec nebyl v Kremlu přítomen, což potvrdil mluvčí Dmitrij Peskov.

Medvěděv: Zelenskyj bude fyzicky zlikvidován

Válka na Ukrajině

Vždyť se přiznali, argumentuje animací na Telegramu

Viditelně rozčilený Solovjov z útoků na Kreml obvinil přímo Spojené státy a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského označil za mezinárodního teroristu, který podle něj věděl, co se chystá, a s předstihem odjel do Finska, protože se bojí odvety. Ze stejného důvodu se chystá do Německa, aby prý oddálil svůj návrat do Kyjeva.

Podle Solovjova jsou lživé výroky Zelenského o tom, že Ukrajina nemá se středečními útoky na Kreml nic společného. Solovjov tvrdí, že se k činu naopak přiznala. Odkázal se přitom na sociální síť Telegram, kde někdo zveřejnil animaci, na které za Zelenským a americkým prezidentem Joem Bidenem hoří celý Kreml.

„Je to zbabělec. O všem věděl. Měl by se nás bát všude. Odpočet začal,“ řekl Solovjov.

Moskva v rámci odvety zaútočila v noci na čtvrtek na Kyjev a Oděsu, ačkoli se žádné spojení mezi drony a Ukrajinou dosud neprokázalo a Kyjev se od útoku na Kreml distancoval.

Pochybnosti vzbuzuje také fakt, že by ruská obrana drony zachytila až u samotného Kremlu, když by sídlo prezidenta země přitom mělo být tím nejstřeženějším v zemi.

Drony na Kreml vzlétly z Moskevské oblasti, tvrdí ruský důstojník v záloze

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám