Hlavní obsah

Drony na Kreml vzlétly z Moskevské oblasti, tvrdí ruský důstojník v záloze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva drony, které měly zaútočit na Kreml, vzlétly z Moskevské oblasti. Tvrdí to v rozhovoru pro ruský list Argumenty i fakty Oleg Ivannikov, ruský podplukovník v záloze a kandidát historických věd.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na moskevský Kreml

Článek

„Bydlím kousek od Kremlu, osobně jsem slyšel dva mohutné výbuchy během půlhodiny. Poté se ozvaly sirény rychlé pomoci, sil ministerstva pro mimořádné situace a vyšetřovatelů. Zhaslo veřejné osvětlení na zvonici Ivana Velikého (na území Kremlu). Bylo něco mezi půl druhou a druhou (ráno),“ popsal údajný útok Ivannikov.

Rudá záře nad Kremlem. Video sestřelení dronu

Válka na Ukrajině

„(Drony) odstartovaly z Moskevské oblasti. Podílely se na tom teroristické a extremistické organizace,“ uvedl Ivannikov na dotaz novináře, jak došlo k tomu, že (údajně ukrajinské) bezpilotní stroje doletěly až nad Kreml.

V této souvislosti uvedl, že je potřeba v Rusku znovu zavést registraci v místě dočasného pobytu delšího než tři dny.

Údajné záběry útoku dronu na KremlVideo: Reuters

Rusko podle něj nyní udeří na velicí centra v (ukrajinském) Charkově, Lvově a Oděse.

„Masivní útok ruského dělostřelectva na ukrajinská velicí centra vyřeší dva hlavní operativní úkoly: bude to odpověď na teror a překazí to ukrajinskou protiofenzivu,“ dodal ruský důstojník v záloze.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však popřel, že by Ukrajina poslala drony na Kreml. „Bojujeme na svém území, neútočíme na Putina nebo Moskvu,“ řekl v Helsinkách podle agentury Reuters.

Ukrajina útok popírá: V Rusku se něco děje, ale bez našich dronů nad Kremlem

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám