Hlavní obsah

Medvěděv: Zelenskyj bude fyzicky zlikvidován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Po nočních náletech dvou dronů na Kreml, ze kterých Moskva obviňuje Kyjev, není podle náměstka ruské bezpečnostní rady a bývalého ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva zbytí a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl být „fyzicky zlikvidován“. Medvěděv to napsal na Telegramu.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Medvěděv

Článek

„Po dnešních útocích nám nezbývá jiná možnost než fyzicky zlikvidovat Zelenského a jeho skupinu. Dokonce není ani nutné podepsat akt bezpodmínečné kapitulace. Nepodepsal ho ani Hitler. Vždycky se najde nějaká náhrada, jako byl viceprezident admirál Dönitz (krátce po smrti Hitlera poslední říšský prezident – pozn. red.),“ napsal Medvěděv na Telegramu.

Bývalá hlava státu reagovala na útok dronů na Kreml, který se uskutečnil v noci na středu a ze kterého Moskva viní Kyjev. Ten jakékoli zapojení popírá.

Údajné záběry útoku dronu na KremlVideo: Reuters

„Bojujeme na svém území, neútočíme na (ruského prezidenta Vladimira) Putina nebo Moskvu,“ řekl Zelenskyj, toho času na státní návštěvě ve Finsku.

Rusko útok na Kreml označilo jako teroristický. Podle poradce ukrajinského prezidenta Mychajla Podoljaka vede Ukrajina čistě obrannou válku. Dodal ale, že Rusku podobný útok dává důvod k ospravedlnění útoků na civilisty.

Drony na Kreml vzlétly z Moskevské oblasti, tvrdí ruský důstojník v záloze

Evropa

Ukrajina útok popírá: V Rusku se něco děje, ale bez našich dronů nad Kremlem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám