Hlavní obsah

Solovjov předvídá velký ukrajinský útok. Má Putinovi zkazit narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední prokremelský propagandista Vladimir Solovjov ve svém pořadu na ruské státní televizi prohlásil, že hlavní snahou „ukronacistů“ je zkazit den narozenin prezidenta Vladimira Putina, jenž 7. října oslaví své 71. narozeniny. Učinit tak přitom mají útokem na Krymský poloostrov, který Solovjov označil za ukrajinský „fetiš“.

Podle Vladimira Solovjova budou chtít ukronacisté zkazit Putinovi jeho narozeniny.Video: Anton Heraščenko/Twitter

 
Článek

„Jasně vidíme, že ukronacistům jde hlavně o to, aby zkazili Putinovi náladu v den jeho narozenin,“ prohlásil Solovjov ve svém propagandistickém pořadu, na který na sociální síti X (dříve Twitter) upozornil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

Podle Solovjova toho ukrajinská armáda chce dosáhnout tak, že se do 7. října pokusí nastřádat co nejvíce raket, aby zasáhla Krymský most. „Mají ho jako fetiš,“ řekl přední Putinův propagandista.

„To znamená, že se v tento den pokusí provést teroristické útoky na ruském území,“ prohlásil dále Solovjov. „Což samozřejmě nebude mít žádný vliv na průběh vojenské operace,“ dodal.

„Ale bude to mít vliv na celkový postoj ukrajinských politiků, kteří vůbec nechápou, o co ve skutečnosti jde,“ uzavřel své tvrzení, které nijak nepodložil.

Hlásil totéž i loni

Solovjov už loni v září přišel s velmi podobnou rétorikou. „Je očividné, že dnešek a zítřek budou velmi intenzivními dny. Nepřátelé budou útočit ze všech stran s cílem zničit narozeniny ruského prezidenta,“ řekl téměř přesně před rokem Solovjov, na kterého odkazuje server Business Insider. „Mají rádi symboliku,“ dodal.

Tehdy ale nešlo přímo o Krymský most. Místo toho Solovjov tvrdil, že se „ukronacisté“ Putinovi narozeniny pokusí zkazit novou vlnou protiofenzivy.

Ukrajina je jen začátek naší cesty za pohlcením východní Evropy, naznačil ruský generál

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám