Hlavní obsah

Sanders nevylučuje další kandidaturu na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Nezávislý americký senátor Bernie Sanders nevylučuje další kandidaturu na prezidenta. Uvažoval by o tom ale zřejmě pouze v případě, že by stávající hlava státu Joe Biden nekandidovala. Vyplývá to z uniklé interní komunikace jeho poradců, informuje deník Washington Post.

Foto: Profimedia.cz

Bernie Sanders zvažuje, zda se o Bílý dům ucházet potřetí.

Článek

„V případě otevřených prezidentských primárek Demokratické strany v roce 2024 senátor Sanders nevyloučil další kandidaturu na prezidenta, takže doporučujeme, abyste na všechny otázky týkající se roku 2024 odpovídali s ohledem na tuto skutečnost,“ napsal Faiz Shakir, který byl v roce 2020 vedoucím Sandersovy kampaně, ve středeční zprávě zaslané Sandersovým spojencům.

Bernie Sanders: Nezávislá síla americké levice

Volby USA

Dlouholetý senátor z Vermontu se už o nominaci demokratů pokoušel dvakrát, v roce 2016 a 2020, v obou případech ale skončil druhý.

V květnu 2020 se nechal slyšet, že pravděpodobnost, že by kandidoval potřetí je „velice, velice malá“.

Noční můra republikánů se blíží, socialista Sanders získá vlivnou funkci

Amerika

„I když je frustrující, že tato soukromá zpráva unikla do médií, hlavní fakt zůstává pravdivý, a to, že senátor Sanders je nejpopulárnějším veřejným činitelem v zemi,“ okomentoval zprávu senátorův mluvčí Mike Casca.

Podle posledních dat agentury YouGov je 80letý senátor prezentující se jako zastánce „demokratického socialismu“ skutečně nejoblíbenějším aktivním politikem v USA. Navzdory tomu je však pro něj vzhledem ke specifičnosti demokratických primárek obtížné zajistit si dostatek delegátů, aby se stal nominantem strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám