Hlavní obsah

Ruští vojáci zastřelili svého velitele a vzdali se Ukrajincům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez výcviku a dostatečného vybavení byli vysláni do první linie. Bojovat ale nechtěli, a tak ruští vojáci v Chersonské oblasti zastřelili svého velitele a následně se vzdali Ukrajincům, uvedla ukrajinská televizní síť Kanál 24 s odkazem na ukrajinské speciální síly.

Foto: Profimedia.cz

Ruský voják na Ukrajině

Článek

Vojáci měli skončit na frontě bez tréninku a s mizivým vybavením. Navíc se slovy, že mají vydržet bojovat v první linii až do samotného konce.

To se patrně vojákům nechtělo. Marné byly snahy vyjednávat s vedením o stažení skupiny mimo pozice, kde se odehrávají největší boje. V „klidnější“ pozici by pak mohli vojáci absolvovat alespoň krátký výcvik a obdržet potřebné vybavení.

Rusové zřejmě na Ukrajinu přivezli Íránce kvůli dronům

Válka na Ukrajině

Žádosti ale přišly vniveč, a tak ruští vojáci odmítli riskovat své životy. A protože návrat z fronty do Ruska by pro všechny z nich znamenal minimálně dlouholeté vězení, ne-li smrt, rozhodli se vzdát se Ukrajincům. Když se o tom dozvěděl jejich velitel a chtěl jim v tom zabránit, zastřelili ho.

Pět minut na rozmyšlenou. „Putinův šéfkuchař“ na videu verbuje vojáky v ruském vězení

Zahraniční

„Na základě naší dohody přišla skupina na předem určené místo. Předali nám zbraně, my jsme jim poskytli lékařskou pomoc, protože většina z nich byla nemocná. Po výslechu jsme je přesunuli do tábora, kde budou bezpečně žít,“ citoval Kanál 24 ukrajinské speciální síly.

Podle nich byli ruští vojáci vysláni na frontu nejen bez tréninku, ale především bez zásobníků. Údajně jim bylo oznámeno, že náhradní náboje dostanou v blízké budoucnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám