Hlavní obsah

Rusové se obávají ukrajinského postupu v Chersonské oblasti, upevňují pozice u dálnice M14

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda se připravuje na možné útoky Ukrajinců v okolí dálnice M14 u levého břehu Dněpru v Chersonské oblasti, podél níž ruští okupanti vybudovali půlkilometrový zákop a další obranné pozice. Informuje o tom americký Institut pro studium války (ISW).

Foto: Institut pro studium války (ISW)

Stav na frontě podle ISW

Článek

Podle amerických analytiků se Rusové snaží upevnit své pozice v reakci na předchozí útoky ukrajinských ozbrojených sil (AFU) u měst Krynky a Piščanivka v Chersonské oblasti.

Právě v této oblasti Ukrajinci drží své pozice na východním břehu Dněpru, pokoušejí se ale o územní zisky dál směrem do dočasně okupovaných pozic Rusů. Boje zde probíhaly i v úterý, ISW ale uvádí, že ani z jedné strany nedošlo k územním ziskům.

Podle ruských blogerů, na které ISW odkazuje, měla ruská armáda postoupit severně od Kermenčyku a Staromylnivky v Doněcké oblasti. Analytici ale poukazují na to, že toto tvrzení nelze z dostupných zdrojů ověřit.

V Záporožské oblasti poziční boje pokračují v okolí města Robotyne, Verbove a Novoprokopivky. Ani zde však nedošlo k územním ziskům.

Ukrajinci budou proti Rusům bojovat klidně s lopatami v ruce, prohlásil Kuleba

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám