Hlavní obsah

Rusové se dostali do Azovstalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariupol

V okupovaném Mariupolu druhým dnem pokračuje ofenzíva na železárny Azovstal, ve kterých se kromě obránců skrývají poslední stovky civilistů čekající na evakuaci. Podle informací serveru Ukrajinska Pravda už ruští okupanti ve středu pronikli dovnitř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po ruských útocích se ocitla ocelárna Azovstal v Mariupolu v troskáchVideo: Reuters

 
Článek

„V Azovstalu pokračují těžké boje. S ukrajinskými bojovníky neexistuje žádné spojení,“ informuje Ukrajinska pravda.

O těžkých bojích u mariupolských oceláren Azovstal informoval podle agentury Reuters také starosta Mariupolu, podle kterého na evakuaci z areálu čeká i 30 dětí.

Lidé evakuovaní z Azovstalu dorazili do Záporoží

Válka na Ukrajině

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu prohlásil, že přístavní město Mariupol je pod kontrolou ruských sil a že se Rusko nadále snaží přesvědčit „zbytky“ ukrajinských vojáků, aby civilisty propustili z Azovstalu.

Podle ukrajinských zdrojů přitom ve městě nadále kladou obránci odpor. Plné evakuaci brání ruské útoky.

V obleženém Mariupolu zůstává ještě asi 100 tisíc lidí

Válka na Ukrajině

S podporou OSN a Červeného kříže dopoledne vyjely evakuační autobusy přepravující civilisty na severozápad do Záporoží, napsal na Facebooku gubernátor Doněcké oblasti Pavol Kyrylenko.

Po cestě má vyzvednout i další zájemce o evakuaci a přidat se k němu mohou i lidé v osobních automobilech. Kolik autobusů se v koloně nachází a zda se povedlo evakuovat další civilisty z Azovstalu, který zůstává poslední výspou ukrajinského odporu, nesdělil.

Již v úterý se z Azovstalu podařilo dostat do relativního bezpečí 101 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám