Hlavní obsah

Rusko ukázalo snímek velitele Černomořské flotily, který měl zahynout v Sevastopolu. Ani se nepohne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské ministerstvo obrany v úterý oznámilo, že se velitel Černomořské flotily Viktor Sokolov účastní jednání předsednictva ruského ministerstva obrany. Ministerstvo zveřejnilo i záběry z jednání. Ukrajinské speciální síly přitom tvrdily, že Sokolov byl jednou z obětí útoku na velitelství Černomořské flotily.

Rusko zveřejnilo záběry údajně zabitého admirála Sokolova na úterním jednání vrchních velitelů Video: Reuters

 
Článek

Velitel se jednání účastnil na dálku v rámci videokonference, uvedla agentura TASS. Je na společném záběru obrazovky, kde je vidět ministra obrany Sergeje Šojgua a další vysoce postavené důstojníky, kteří se jednání účastnili na dálku.

V krátkých prostřizích však nebyl vidět u Sokolova žádný pohyb, natož aby mluvil a vyjadřoval se například k právě probíraným záležitostem. Zatímco ostatní účastníci videokonference se na záběrech hýbou, Sokolov je zcela statický a nezmění ani grimasu v obličeji. Otázka, zda je záběr aktuální, tak zůstává stále otevřená.

I Kreml se vyjádřil ke zprávě o zabití Sokolova velmi lakonicky. „Od ministerstva obrany nebyla žádná informace,“ odpověděl v úterý mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov na otázku agentury RIA Novosti.

Při útoku na Sevastopol zemřel admirál Sokolov, tvrdí Ukrajinci

Evropa

Ukrajinské speciální síly v pondělí uvedly, že Sokolov přišel o život při pátečním útoku na velitelství flotily v Sevastopolu na okupovaném Krymu za pomoci dronů a střel s plochou dráhou letu. Zpráva nebyla potvrzena. Při útoku podle nich mělo být zabito 34 lidí, Moskva ovšem informovala pouze o jednom pohřešovaném.

Videa pořízená během úderu ukazovala, že budova velitelství flotily byla opakovaně zasažena a těžce poškozena.

Šojgu v projevu hovořil o úspěších ruských sil a selhání ukrajinské protiofenzívy: „Ukrajinské ozbrojené síly utrpěly vážné ztráty po celé délce fronty.“ Ukrajinský postup nezmínil.

Dodal, že USA a jejich spojenci pokračují ve vyzbrojování ukrajinské armády a kyjevský režim vrhá nevycvičené vojáky na jatka.

Foto: Profimedia.cz

Kouř nad velitelstvím Černomořské flotily v Sevastopolu po zásahu

Trefa do černého. Ukrajinci vyřadili z boje několik ruských generálů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám