Hlavní obsah

Při útoku na Sevastopol zemřel admirál Sokolov, tvrdí Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Při pátečním útoku na velení ruské Černomořské flotily v Sevastopolu na okupovaném Krymu měl přijít o život podle tiskové služby ukrajinských speciálních sil i velitel flotily admirál Viktor Sokolov. Rusko se k tomuto tvrzení zatím nevyjádřilo.

Foto: Profimedia.cz

admirál Viktor Sokolov

Článek

„Při úderu na velitelství Černomořské flotily zemřelo 34 důstojníků, mezi nimi její velitel. Dalších 105 Rusů bylo zraněno. Budovu velitelství nepůjde opravit,“ uvedly ukrajinské speciální síly podle listu Ukrajinská pravda. Už v pátek informovaly, že ukrajinská armáda budovu velitelství flotily zasáhla během porady jejího velení.

Ukrajinské síly pro speciální operace také dodaly, že při jejich útoku na výsadkovou loď Minsk ze 13. září přišlo o život 62 Rusů. „Vzhledem k tomu, že se Minsk měl druhý den zapojit do bojové služby, byla na něm nastoupená posádka,“ uvádí se v prohlášení ukrajinský speciálních sil.

Obyvatelé Sevastopolu si stěžují na zavřené kryty během vzdušných poplachů

Evropa

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky HUR Kyrylo Budanov o víkendu rozhlasové stanici Hlas Ameriky řekl, že při pátečním útoku na velitelství Černomořské flotily v Sevastopolu zemřelo nejméně devět lidí a 16 bylo zraněno, mezi nimi generálové. Budanov tehdy nepotvrdil spekulace o úmrtí Sokolova. Řekl, že HUR nemá informace o jeho stavu.

Rusové informaci dosud nepotvrdili a informaci nelze ověřit z nezávislých zdrojů. Spekulace o tom, že v důsledku ukrajinského útoku na Sevastopol mohl přijít o život i Sokolov, uvedla o víkendu i řada světových médií, například list The Jerusalem Post.

Trefa do černého. Ukrajinci vyřadili z boje několik ruských generálů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám