Hlavní obsah

Rusko plánuje další útoky na civilní infrastrukturu, varují USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spojené státy mají od svých tajných služeb informace, že Rusko na následující dny plánuje proti ukrajinské civilní infrastruktuře nové útoky. Agentuře Reuters to v pondělí sdělil nejmenovaný představitel americké administrativy.

Foto: Kostiantyn Liberov, ČTK/AP

Muž uklízí sutiny z domu, který zasáhla ruská raketa v Nikopolu.

Článek

„Máme informace, že Rusko v nadcházejících dnech zintenzivní své úsilí o údery proti ukrajinské civilní infrastruktuře a vládním zařízením. Vzhledem k dosavadním výsledkům Ruska na Ukrajině jsme znepokojeni pokračující hrozbou, kterou ruské údery představují pro civilní obyvatelstvo a civilní infrastrukturu,“ uvedl pro agenturu Reuters americký představitel.

Rusko neumí úspěchy na frontě využít

Evropa

Doplnil, že se jedná o informace sesbírané tajnými službami. Informace již nejsou ve stupni přísně tajné. Je tak pravděpodobné, že se o ně Američané podělili s partnery.

Server Ukrajinska pravda připomíná, že hlavní zpravodajské ředitelství ministerstva obrany vyzvalo Ukrajince, aby se měli obzvláště na pozoru 24. srpna, kdy země slaví Den nezávislosti, přesně půl roku od vpádu ruských vojsk. Vláda se obává, že Rusko právě v tento symbolický den přistoupí k provokacím a raketovým útokům.

Nedomyšlený padělek, tvrdí Azov o dokumentu, který má usvědčit Ukrajinku ze smrti Duginové

Evropa

O tom, že Rusko chystá na tento týden něco „obzvláště ošklivého“, mluvil v pondělí také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Reklama

Související články

Rusové uspěli při útoku u Mykolajivu

Ruské jednotky částečně uspěly při útoku vedeném na jihu Ukrajiny u Mykolajivu. Uvedl to v pondělí ráno ve svodce ukrajinský generální štáb. Z jeho vyjádření...

Rusové nad ránem ostřelovali Charkov

Ruské jednotky v noci na pondělí opět ostřelovaly druhé největší ukrajinské město Charkov. Palba byla vedena od Bělgorodu, kde mají Rusové velká kasárna.

Výběr článků

Načítám