Hlavní obsah

Kapitulace Země 404 je jedinou možností míru, tvrdí Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medvěděv uvedl, že jedinou cestou k míru je kapitulace Země 404, což je podle agentury TASS „eufemismus pro Ukrajinu“. Mír má ale blokovat Kyjev i Washington, který navíc Ukrajině posílá desítky „zbytečných miliard“.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý ruský prezident a místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medvěděv

Článek

„Osvícený svět se opět otřásl, když se dozvěděl o přidělení desítek nesmyslných miliard dolarů pro zombie ze Země 404,“ napsal Medveděv na začátku svého telegramového příspěvku, na který odkazuje agentura TASS. Číslice 404 se používá na internetu jako chybový kód označující neexistující stránku.

„Trpící lidé v zákopech rozdělené země si ve skutečnosti pouze přejí kapitulaci, která by snad otevřela cestu k míru,“ pokračoval, čímž dal najevo, že ani ukrajinská kapitulace by nebyla stoprocentní zárukou konce ruské agrese.

Dále uvedl, že mír si nepřejí Kyjev ani Washington, který navíc touží po „nedělitelné moci“, kvůli které se „neštítí krvavého ukrajinského tuku“.

Ukrajina je hnijící mrtvola, tvrdí exprezident

Podle bývalého ruského prezidenta se Ukrajina dostala do „fáze posmrtného hnití“, ze které se už nemůže dostat, protože „její mrtvolu už nedokáže nic oživit“. Místopředseda Bezpečnostní rady to vysvětlil tím, že ukrajinská protiofenzíva nefunguje, a to i přesto, že „továrna na maso protiofenzivy pracuje bez přestávky a posílá na jatka tisíce nešťastníků“.

Medvěděv je známý svými agresivními výpady na sociálních sítích, na Západě jsou ale jeho slova většinou brána s rezervou a někteří pozorovatelé poukazují na jeho údajné sklony k alkoholu.

Svým posledním telegramovým příspěvkem reagoval na žádost amerického prezidenta Joea Bidena, který si ve čtvrtek v Kongresu řekl o dalších 20 miliard dolarů (asi 440 miliard korun) pro Ukrajinu.

Zhruba 13 miliard dolarů (asi 290 miliard korun) by přitom šlo na dodávky vojenského materiálu, kdežto asi 7,3 miliardy (asi 161 miliard korun) na ekonomickou a humanitární pomoc.

Biden požádal Kongres o 20 miliard dolarů pro Ukrajinu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám