Hlavní obsah

Rusko je v tajze mrtvého bodu, všude marťani a konspirace. Ukrajina cupuje Putinův projev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Úterní projev ruského prezidenta Vladimira Putina ukázal, že šéf Kremlu ztratil kontakt s realitou, uvedl Mychajlo Podoljak z ukrajinské prezidentské kanceláře. Putin ruskému federálnímu shromáždění řekl, že za válku může Západ, zatímco on chtěl Ukrajinu původně vyřešit mírovými prostředky.

Foto: Dmitry Astakhov, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin přednáší svůj výroční projev o stavu národa v Moskvě

Článek

„Putin veřejně demonstroval svou bezvýznamnost a zmatenost. Zdůraznil, že Ruská federace je v tajze mrtvého bodu a že nemá a ani nebude mít žádné perspektivní řešení, protože jsou všude náckové, marťani a konspirační teorie,“ napsal Podoljak na Twitteru.

Agentuře Reuters pak řekl, že se ruský prezident nachází ve zcela jiné realitě, odkud není možné vést dialog o spravedlnosti a mezinárodním právu. „Rusko je ve slepé uličce. V té nejzoufalejší situaci. Vše, co se chystá udělat, ji jenom zhorší. To znamená, že bude růst chaos na bojišti i uvnitř Ruska,“ uvedl Podoljak.

Putin ve svém úterním projevu znovu obvinil z války na Ukrajině Západ. Rusko se podle něj snažilo situaci vyřešit mírovými prostředky a válku zastavit.

Rusko téměř přesně před rokem na Putinův příkaz zahájilo nevyprovokovanou invazi do sousední země. V roce 2014 Moskva v rozporu s mezinárodním právem anektovala ukrajinský poloostrov Krym a také podpořila povstání proruských separatistů na východě Ukrajiny.

Původně jsme chtěli Ukrajinu vyřešit mírovými prostředky, prohlásil Putin v projevu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám