Hlavní obsah

Rusko hlásí, že sestřelilo ukrajinskou raketu na Krymu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad přístavem Feodosija na Ruskem anektovaném ukrajinském poloostrově Krym byla v sobotu v dopoledních hodinách sestřelena raketa vypálená z Ukrajiny. Uvedl to šéf Moskvou dosazené správy Sergej Aksjonov.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Nad Feodosijí byla sestřelena raketa odpálená z Ukrajiny,“ napsal bez bližších podrobností v sobotu na svém telegramovém účtu Aksjonov.

Jeho poradce Oleg Krjučkov nedlouho předtím na Telegramu uvedl, že podle předběžných informací u města pracovala protivzdušná obrana. Trosky ukrajinské rakety sestřelené systémem protivzdušné obrany podle něj dopadly do obydlené oblasti, škody ani oběti na životech však nezpůsobily.

Podle Ukrajinske pravdy místní obyvatelé vypověděli, že zhruba v 11:59 středoevropského času uslyšeli dvě hlasité rány. „Výbuchy byly silné, ale nic nevidím, protože všude kolem jsou vysoké budovy,“ cituje server jednoho z obyvatel.

„Všichni to slyšeli, ale nebyl tam žádný kouř a nic nebylo vidět. Můj manžel byl ve městě Staryj Krym a také výbuchy slyšel, i když ne tolik,“ cituje server dalšího z místních.

O dvou výbuších hovoří také server RBK-Ukrajina, který se rovněž odvolává na místní zdroje.

Rusové čtyři dny stěhovali své vybavení k Melitopolu, pak jim vybuchlo

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám