Hlavní obsah

Ruské vzdušné útoky zasáhly Charkov a Lvov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská města byla podle místních úřadů v noci na úterý opět pod palbou ruských střel a dronů. Ruský raketový útok zasáhl v pondělí večer průmyslovou zónu Charkova, výbuchy zněly v noci i ve Lvově na západě země. Na komunikační platformě Telegram to uvedli představitelé místních samospráv.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Hořící sklad ve Lvově

Článek

Ukrajinská agentura Ukrinform s odvoláním na armádu napsala, že také některé oblasti na východě a jihu země čelily novým dronovým útokům. Ruská strana uvedla, že protivzdušná obrana zneškodnila tři vzdušné cíle v Bělgorodské oblasti.

„Máme informace o zásahu průmyslové zóny ve čtvrti Cholodnohirskyj,“ uvedl starosta Charkova Ihor Terechov na Telegramu bez dalších podrobností o škodách či obětech. Další zdroje na stejné sociální síti hovoří o explozích v tomto druhém největším ukrajinském městě.

Exploze jsou hlášeny i ze Lvova, kde podle místních činitelů protivzdušnou obranu zaměstnávaly bezpilotní letouny. Starosta Andrij Sadovyj, uvedl, že po jednom z útoků vzplála průmyslová hala.

K výbuchům ze Lvova se vyjádřil také vedoucí regionální vojenské správy tohoto města Maksym Kozytskyj. „V důsledku jednoho z dnešních úderů ve Lvově vzplál průmyslový sklad. V tu chvíli byla zpod trosek vytažena žena. Je zraněná,“ napsal Kozytskyj v úterý těsně před pátou ranní na Telegramu.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

K výbuchům ze Lvova se vyjádřil také vedoucí regionální vojenské správy tohoto města Maksym Kozytskyj. „V důsledku jednoho z dnešních úderů ve Lvově vzplál průmyslový sklad. V tu chvíli byla zpod trosek vytažena žena. Je zraněná,“ napsal Kozytskyj na Telegram

Zachránění ze sutin

O několik desítek minut později ale uvedl, že se nebezpečí podařilo zažehnat. „Hrozba pominula. Podle aktuálních informací byli ze sutin ve Lvově zachráněni dva lidé – žena a muž. Žena je předběžně bez zranění. Muž je ve vážném stavu,“ napsal Kozytskyj v další zprávě.

Podle ukrajinské agentury byl také v řadě míst na jihu a východě země vyhlášen letecký poplach a byly zaznamenány útoky dronů startujících z ruského Primorsko-Achtarsku.

Gubernátor ruské Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu v pondělí pozdě večer sdělil, že byly v regionu zneškodněny tři vzdušné objekty. „Podle předběžných údajů nejsou žádné oběti. Došlo k poškození elektrického vedení,“ napsal Gladkov.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Hasiči zasahují u hořícího skladu ve Lvově

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Hasiči zasahují u hořícího skladu ve Lvově

Ukrajinci hlásí průlom u Bachmutu: Zničili jsme nejlépe cvičené ruské jednotky, teď tam vrhají zálohy

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám