Hlavní obsah

Ruské síly postoupily v Bachmutu, město ale nedobyly, uvádí ISW

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruským silám se podařilo postoupit v Bachmutu a pokračují i v útocích na přilehlé oblasti, tvrdí americký Institut pro studium války (ISW). Východoukrajinské město ale stále zcela neobklíčily, uvádějí američtí analytici.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Houfnice Hyacint-B ruské armády střílí na pozice ukrajinské jednotky

Článek

Podle záběrů, které se institutu podařilo identifikovat, ruské síly postoupily v jižním Bachmutu. Ruští vojenští blogeři tvrdí, že žoldnéři z ruské soukromé Wagnerovy skupiny se zmocnili závodu Vostokmaš v průmyslovém komplexu na severozápadě Bachmutu.

Wagnerovci se podle ruských zdrojů posouvají na západ a snaží se dosáhnout linie mezi vesnicemi Khromove a Bohdanivka, které leží v severozápadním směru od Bachmutu.

„Hlavním cílem nepřítele v uplynulém dni byly neustálé pokusy dosáhnout administrativních hranic Doněcké a Luhanské oblasti,“ píše se ve zprávě ukrajinského generálního štábu. Ruská armáda proto útočila ve směrech na Lyman, Bachmut, Avdijivku, Marjinku a Šachtarsk.

„Ve směru na Bachmut se nepřítel nevzdává pokusů o obsazení města Bachmut, kde pokračují neustálé poziční boje. Současně naši obránci odrazili nepřátelské útoky v oblastech osad Jagodne, Khromove a Orikhovo-Vasylivka,“ uvádí zpráva.

Města a vesnice v okolí tohoto úseku fronty čelila ostřelování, střely v úterý zasáhly mimo jiné Kramatorsk, kde zahynul nejméně jeden člověk, uvedl generální štáb.

Bachmut budeme dál bránit, rozhodlo se na schůzi u Zelenského. Navzdory doporučení USA

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám