Hlavní obsah

Ruské rakety zasáhly rezidenční oblast v Oděse, tvrdí úřady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři ruské rakety dnes zasáhly rezidenční oblast v ukrajinském přístavním městě Oděsa. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na gubernátora oblasti Maksyma Marčenka. Ukrajinská armáda informovala, že ruské jednotky se pokusily o raketový útok na „kritickou infrastrukturu“ ve městě, který se ale protivzdušné obraně podařilo zmařit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nepřítel právě zaútočil třemi raketami na sídliště,“ uvedl Marčenko v pátek na videu, které zveřejnil na internetu. Podle něj útok způsobil oběti, ale neupřesnil jejich počet.

Podle ukrajinské armády ruská vojska zaútočila „zákeřným způsobem“ na městskou infrastrukturu, jejíž zničení by představovalo nebezpečí pro civilní obyvatelstvo. O co se jednalo, armáda neupřesnila. Díky zásahu protivzdušné obrany ale rakety nezasáhly cíl.

Moskva od začátku války na Ukrajině odmítá, že by cíleně útočila na civilisty.

Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva (OHCHR) dnes uvedl, že během ruské invaze na Ukrajinu zahynulo nejméně 1276 civilistů. Skutečný počet obětí však bude podle OSN vyšší, protože informace z některých oblastí se opožďují a mnoho ohlášených případů ještě úřad nepotvrdil.

Reklama

Výběr článků

Načítám