Hlavní obsah

Ruské rakety zasáhly Charkov, Sumskou oblast i Donbas

Charkov

Raketové útoky na Charkov a jednu z vesnic v Sumské oblasti oznámily v noci na pondělí ukrajinské úřady. Hlášeno je také ostřelování města Družkivka v Doněcké oblasti a boje u vesnice Bilohorivka, asi 50 kilometrů východně od Slovjansku.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Bytový dům v Charkově po zásahu ruské střely.

Článek

Agentura Suspilne s odvoláním na charkovské úřady informovala, že raketový útok v pondělí ráno zasáhl šestipodlažní obytnou budovu v Charkově. Na místě jsou záchranáři.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Detail na zničený byt v činžáku v Charkově.

Cílem těžkého ostřelování se stala už v neděli také vesnice Esman v Sumské oblasti, informoval oblastní gubernátor Dmytro Žyvyckyj. V souvislosti s těmito útoky zatím nebyly hlášeny případné oběti.

Gubernátor Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko na sociální síti Telegram uvedl, že ruská raketa dopadla na město Družkivka za frontovou linií. Ostřelována podle něj byla i další obydlená centra.

Zelenskyj nařídil armádě dobýt zpět jih země

Válka na Ukrajině

Gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj prostřednictvím telegramu informoval, že ruské síly se shromáždily v oblasti vesnice Bilohorivka, asi 50 kilometrů východně od města Slovjansk, a odtud ostřelují okolní sídla a provádějí vzdušné útoky. Ukrajina předpokládá, že právě bitva o Slovjansk bude dalším klíčovým bojem na Donbasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám