Hlavní obsah

Ruská tajná služba prý odhalila americkou špionáž přes mobilní telefony Apple

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská Federální služba bezpečnosti (FSB) tvrdí, že odhalila operaci americké rozvědky, která podle ní využila mobilní telefony společnosti Apple. Uvedla to agentura FSB.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Logo firmy Apple

Článek

„V průběhu zajišťování bezpečnosti ruské telekomunikační infrastruktury byly zjištěny anomálie, které jsou specifické pro uživatele mobilních telefonů Apple a jsou způsobeny dosud neznámým škodlivým softwarem, který využívá zranitelnosti softwaru poskytovaného výrobcem,“ uvedla agentura TASS s odkazem na zprávu FSB.

V čem měla tajná operace spočívat, TASS nepopsal.

Napadených mobilních telefonů je prý několik tisíc. FSB tvrdí, že se americká rozvědka napíchla také na SIM karty diplomatů z ambasád v Rusku, a to včetně velvyslanectví některých zemí z bloku Severoatlantické aliance, ale také Izraele, Jihoafrické republiky a Číny.

„Informace získané zpravodajskými službami tudíž svědčí o úzké spolupráci Applu s americkou zpravodajskou komunitou,“ dodala FSB s tím, že společnost Apple tím porušuje svou deklarovanou politiku o ochraně osobních údajů svých uživatelů.

Rusové mají v Severním moři špionážní lodě duchů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám