Hlavní obsah

Ruská protivzdušná obrana nad Krymem zničila 38 ukrajinských dronů, píše TASS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská protivzdušná obrana nad Krymem v noci na neděli zničila 38 ukrajinských bezpilotních letounů, uvedla s odvoláním na ruské ministerstvo obrany agentura TASS. Agentura Reuters zase informovala o zprávách o několika silných explozích v oblasti města Feodosija na Krymu a také dočasném uzavření dopravy na Krymském mostě a na dálnici Tavrida.

Foto: Stringer, Reuters

Ukrajinský bezpilotní letoun Vampire (UAV) s připojenými minometnými granáty ve vzduchu poblíž frontové linie v Záporožské oblasti (ilustrační foto)

Článek

Doprava na mostě, kterým je Krym spojen s pevninským Ruskem, byla přerušena na několik hodin a obnovena kolem 4:40 místního času (2:40 SEČ), uvedli na Telegramu zdejší, Ruskem dosazení činitelé. Úřady dočasně omezily dopravu také v okolí přístavu města Feodosija a dopravu na dálnici Tavrida vedoucí z Kerčského mostu, uvedla agentura TASS.

Na sociálních sítích se objevily záběry, na nichž je vidět jeden z výbuchů a slyšet palba. Obyvatelé přístavního města uvedli, že exploze z oblasti přístavu a skladu ropy bylo slyšet kolem 2:00 místního času (o půlnoci SEČ). Moskva tvrdí, že se jí podařilo zničit všechny bezpilotní letouny, napsal TASS.

Počet obětí ruského útoku na ukrajinskou Oděsu stoupl na osm

Válka na Ukrajině

O zprávách o výbuších píše také ruskojazyčná verze BBC, která ale stejně jako Reuters uvádí, že je nebyla schopna ověřit.

Krymský most byl stejně jako přístavní město od ruského útoku na Ukrajinu z února 2022 několikrát terčem ukrajinských útoků. Rusko ukrajinský Krym nelegálně anektovalo v roce 2014.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám