Hlavní obsah

Při ostřelování centra ukrajinského Mykolajivu zemřeli dva civilisté a pět bylo zraněno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí pří bombardování centra ukrajinského Mykolajivu na jihu země zahynuli dva civilisté a pět osob bylo zraněno. Informoval o tom starosta města Oleksandr Senkevyč na sociální sítí Telegram. Bombardován byl i Rusy okupovaný Cherson.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zasaženy byly obytné domy a vzdělávací instituce,“ napsal na Telegramu v pondělí odpoledne Senkevyč. Dodal, že na místě raketového útoku zasahují záchranáři.

„Rusové těžce ostřelují centrum Mykolajivu. Odpalují rakety. Nevycházejte z úkrytů,“ vzkázal občanům gubernátor Mykolajivské oblasti Vitalij Kim v pondělí odpoledne na Telegramu.

Později podle agentury Reuters Kim potvrdil dvě oběti těžkého útoku na rezidenční oblast. Zraněno bylo i pět lidí, z nichž se někteří ukrývali ve vlastních domech.

Server Ukrinform upozornil, že Mykolajiv na jihu Ukrajiny Rusové od začátku války bombardovali kromě třiadvaceti dnů nepřetržitě.

Rusko se přihlásilo k útoku na ukrajinské nádraží s 25 mrtvými včetně dětí

Válka na Ukrajině

Podle zpráv bývalé mluvčí ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Julie Mendelové se exploze ozývaly i v Rusy okupovaném Chersonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám