Hlavní obsah

Nic hrozného tam není. Ruský vicepremiér se natočil na návštěvě zdevastované Avdijivky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avdijivka

Dobytou Avdijivku o víkendu navštívil místopředseda vlády Ruské federace Marat Chusnullin. Následně na videu z rozstříleného města hlásal, že tam „nic hrozného není“ a že Rusové město rychle opraví, hned, jak se fronta posune trochu dál na západ.

Místopředseda ruské vlády v AvdijivceVideo: Telegram

 
Článek

„Podívali jsme se, není tam nic hrozného, hned jak se linie posune dál, tak tam všechno rychle opravíme,“ řekl na videu zveřejněném na Telegramu, kde jsou na pozadí vidět zbytky rozbořených budov.

Podobně se vyjádřil i v textu pod videem, ačkoliv tam již své tvrzení, „že tam není nic hrozného“, nezopakoval.

„Věřím, že jakmile náš udatný vojenský personál odtlačí linii kontaktu, bude možné vše celkem rychle obnovit. V případě potřeby se nám podaří zmobilizovat všechny síly, jako to děláme v jiných městech v nových regionech. Už existuje plán, co je potřeba udělat jako první – obnovit dodávky elektřiny a vody. Brzy začneme,“ píše se pod videem a fotkami z nedávno dobytého města, kam Chusnullin zamířil v rámci pracovní cesty do Doněcké oblasti.

Zdevastované ukrajinské město AvdijivkaVideo: Reuters

Ukrajinské obranné pozice za Avdijivkou jsou slabé

Válka na Ukrajině

Návštěvu Avdijivky ruský místopředseda vlády zakončil v kotelně Avdijivské koksárny a chemičky, jejíž zisk Rusko obzvlášť slavilo, protože jde o symbol sovětského průmyslu.

„Zastavili jsme se také v kotelně Avdijivského koksárenského a chemického závodu. To je hlavní zdroj dodávek tepla, který vytápěl město. Zkoumali jsme ji, abychom pochopili, jak rychle lze kotelnu obnovit v rámci přípravy na příští zimu,“ napsal o jejím významu pro obnovu dobytého území.

Neobvyklé záběry: Putina líbaly fanynky z pěstírny rajčat

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám