Hlavní obsah

Na zranitelné ženy číhají u přechodů kšeftaři se sexem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gangy obchodníků se sexem se na přechodech do Polska zaměřují na zranitelné ženy a děti prchající před invazí a lákají je příslibem odvozu a ubytování. V době, kdy zástupy uprchlíků proudí na západ, aby unikli invazním vojskům Vladimira Putina, se ukázala temnější stránka jejich přijetí ve střední Evropě.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Žena s dítětem na nádraží v Přemyšlu u polsko-ukrajinských hranic.

Článek

Policie na polských hranicích s Ukrajinou několikrát zatkla v oblasti podezřelé muže, kteří se přiživovali na zranitelných ženách a dětech s příslibem svezení a ubytování, uvedly zdroje deníku The Daily Telegraph.

„Znepokojuje nás, když zaznamenáváme některé muže, kteří se snaží vylákat zranitelné uprchlíky do Německa za účelem sexuálního vykořisťování,“ potvrzuje Andrzej Michowski z polské stráže ostrahy hranic.

Policisté přetížení přílivem lidí překračujících hranice Polska žádají humanitární dobrovolníky na kontrolním stanovišti Medyka, aby u mužů nabízejících mladým ženám svezení požadovali doklady totožnosti.

Kontrolní síť se zahušťuje

Tom Bell, jeden z britských dobrovolníků, řekl: „Mnoho zoufalých Ukrajinců se na Facebooku nebo Telegramu snaží spojit s lidmi v Evropě, kteří by jim mohli pomoci.“

Z Ukrajiny už před válkou uprchly dva miliony lidí

Válka na Ukrajině

Pak je během krátké doby vyzvedne v autě někdo, koho nikdy neviděli a koho neznají.

Pak je během krátké doby vyzvedne v autě někdo, koho nikdy neviděli a koho neznají. Policie uvedla Toma a další dobrovolníky do pohotovosti – chce, aby kontrolovali doklady lidí, abych zjistili, kdo jsou, pokud vyzvedávají mladší ženy a děti.

„Řekli nám, že jde o obchod se sexem,“ objasňuje Bell.

Bell řekl, že ostražitost se od minulého týdne zvýšila poté, co na řadu míst zastávaných dobrovolníky dorazila polská policie. Na železničních konečných stanicích i na silničních hraničních přechodech působí síť tvořená profesionály i amatéry.

Itálie se chystá uprchlíky z Ukrajiny ubytovat v mafiánských vilách

Válka na Ukrajině

„To však nedokáže zcela zabránit tomu, aby se do toho nevložili lidé, kteří často vyčerpané nově příchozí balamutí záběry skvělých pracovních míst na mobilech. Od policistů víme, že některé takto podvedené ženy už skončily v německých nevěstincích,“ uzavírá ve Frankfurter Rundschau dobrovolnice Malgorzata Schmidtová z polské humanitární organizace.

Dětí téměř polovina
Organizace Save the Children minulý týden varovala, že nejméně 400 tisíc mladých lidí z Ukrajiny se pohybuje po východní Evropě.
To je potenciálně vystavuje riziku zneužití.
Odhady říkají, že více než 40 procent běženců tvoří děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám