Hlavní obsah

Mariupol žádá svět z posledních sil o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupce velitele pluku Azov Svjatoslav Palamar apeloval v nově zveřejněném videu na celý svět, aby se zapojil do snahy o osvobození lidí z Mariupolu. Podle něj v Mariupolu žádné příměří, ke kterému vyzval Vladimir Putin, nepanuje a každé tři minuty na území dopadají bomby.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Zničené budovy v Mariupolu

Článek

Rusové se podle Palamara snaží zaútočit na pozice ukrajinských obránců. „Chlapi“ se podle něj drží z posledních sil.

Video bylo zveřejněno v době, kdy Ukrajina slaví pravoslavné Velikonoce. „Dnes je velký den a navzdory tomu nepřítel nadále shazuje bomby, střílí z děl a pokračuje v bojích,“ říká ve videu.

„Chci, aby každý v tento den přemýšlel o hodnotách, ať už je na frontě, doma, nebo na cestě. Myslím, že šedesátý den války si všichni uvědomili, jak cenné je obejmout své děti, mluvit s blízkými, užívat si ticha,“ pokračoval.

Ukrajinci zveřejnili nové video z tunelů pod Azovstalem

Válka na Ukrajině

„V této době, když si užíváte Velikonoce, nepřítel v Mariupolu shazuje bomby na hlavy nevinných dětí,“ dodal.

Poděkoval všem, kteří se snaží lidi z Mariupolu osvobodit a apeloval na celý svět, aby se ke snaze o osvobození připojil.

Zhruba tisícovka civilistů a desítky vojáků se stále ukrývá v tunelech  oceláren Azovstal v Mariupolu. Dochází jim jídlo, pití. Ruští okupanti navzdory rozkazu Vladimira Putina ocelárny dále ostřelují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám