Hlavní obsah

Manžel děti vídá nanejvýš jednou týdně, žijeme paralelní životy, řekla Zelenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho manželka Olena se vídají jen zřídka a momentálně vedou „paralelní životy“. Manželé si dokonce často ani nemají čas zavolat a své dvě děti vídá Zelenskyj nanejvýš jednou týdně. O soukromí ukrajinského prezidentského páru promluvila Olena Zelenská v pondělí zveřejněném rozhovoru s britským moderátorem Piersem Morganem.

Foto: Daniel Leal, Reuters

První dáma Ukrajiny Olena Zelenská

Článek

„Občas ho mohu vidět v prezidentské kanceláři, protože mám také vlastní kancelář. A někdy mu mohu zavolat. A pokud není zaneprázdněn, mohu jít do jeho kanceláře a setkat se, ale ne vždy. Naše kalendáře se neprotínají. Když má čas se mnou mluvit, nemám čas já. Včera jsme si nemohli zavolat. On mi volal třikrát, ale já byla na schůzkách. A pak jsem začala volat já, ale on byl zaneprázdněn a nemohl odpovědět,“ řekla první dáma, která poznamenala, že manželé nyní vedou paralelní životy. „Ale to je normální,“ dodala.

Řekla ale také, že si se svým mužem velmi dobře rozumí, navzájem se podporují a zároveň se navzájem dokážou rozesmát.

Olena Zelenská si nepřeje, aby manžel znova kandidoval na prezidenta

Zahraniční

„Je to moje láska. Je to moje nejlepší kamarádka. Olena je opravdu moje nejlepší kamarádka. Je také patriotkou a hluboce miluje Ukrajinu a je to skvělá matka,“ chválil ji její manžel v říjnu 2022 rozhovoru s magazínem Vogue.

„Naštěstí mi to říká velmi často,“ komentovala to nyní v rozhovoru s Morganem manželka ukrajinského prezidenta.

Zelenskyj často nevídá ani jejich dvě děti, 19letou dceru Oleksandru a 11letého syna Kyryla.„Je to asi jednou týdně na pár hodin. Někdy i méně často, když má zahraniční návštěvy, nebo se s námi nemůže setkat z jiných důvodů. Nikdy to není častěji," prozradila Zelenská.

„Samozřejmě je to pro něj velmi těžké období. Hodně se unaví. Ale má své vlastní způsoby, jak se dobíjet. Děti vždy pomohou. Může s nimi klábosit, zpívat hloupé písničky, smát se s nimi, může se s nimi pobavit. To mu také pomáhá,“ řekla ukrajinská první dáma, která koncem loňského roku řekla, že si nepřeje, aby její muž úřad obhajoval, až budou moci být na Ukrajině vyhlášeny volby.

Každý normální člověk si přeje, aby válka skončila, řekl Zelenskyj na setkání se západními představiteli

Válka na Ukrajině

Zelenská si také posteskla, že jejich děti podobně jako všechny ukrajinské děti poznamenala nejprve koronavirová pandemie a poté válka. „Nebylo by správné si stěžovat, protože situace naší rodiny se v tomto příliš neliší od jiných rodin na Ukrajině,“ řekla. „Ale je pro mě bolestné, že ztrácejí roky dětství… Je to těžké, když svým dětem nemůžete nic naplánovat,“ řekla.

„Nelze s nimi společně snít, naplňovat jejich životy pozitivními emocemi. Je to život v pauze. Žádné prázdniny, žádný odpočinek,“ vylíčila s tím, že zejména její syn se pořád ptá. „Když se vás vaše dítě zeptá: Kdy už válka skončí? Můžeš mi to říct? Neexistuje žádná odpověď. Nikdo ji nemá,“ dodala ukrajinská první dáma.

Ta v rozhovoru mimo jiné přiznala, že příběhy lidí postižených válkou ji mnohdy doženou k pláči, ačkoliv se snaží nedávat tyto emoce příliš najevo. „Mým úkolem je neustále se usmívat, mluvit s lidmi, inspirovat je bez ohledu na to, zda na to mám energii, nebo ne. Snažím se tedy udržet své emoce uvnitř,“ řekla.

Přiznala také, že se jí těžko poslouchá sílící kritika na adresu jejího manžela, jehož podpora mezi Ukrajinci v průzkumech veřejného mínění slábne a kterého například kyjevský starosta Vitalij Kličko nedávno obvinil z přílišného autoritářství.

Synovi se stýská po tátovi, svěřila se Olena Zelenská

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám