Hlavní obsah

Kamerunec získal ruský pas a už se hlásí do bojů na Ukrajině. Zatím se moc nedomluví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kuriózní případ z Machačkaly na jihu Ruska upozornila v neděli ruská média. Mladý Kamerunec se krátce po zisku ruského občanství přihlásil jako dobrovolník do „speciální vojenské operace“ na Ukrajině. K ruským invazním jednotkám se Afričan touží připojit, přestože sám rusky příliš dobře nemluví.

Foto: Profimedia.cz

Machačkala (ilustrační foto)

Článek

„Samuel pořád nemluví dobře rusky, ale mladý muž je toho názoru, že mu to v službě nezabrání,“ informovala o případu regionální dagestánská televize RGVK.

„Po studiu na dagestánské státní technické univerzitě jsem se rozhodl, že musím bránit stát. Nyní si zařídím potřebné dokumenty a vydám se na cestu,“ citovala stanice mladého Afričana Samuela McCalla.

Obranou vlasti míní v tomto případě útok na sousední zemi, kam Rusko před více než rokem vpadlo a jejíž část okupuje.

Matky padlých ruských vojáků dostaly od úřadů sadu ručníků

Zahraniční

McCall, který nedávno přijal ruské občanství, se přihlásil odvodovému středisku v dagestánské Machačkale, informoval ruský zpravodajský web Lenta.ru. Mladý Afričan se podle něj jako dobrovolník do bojů na Ukrajině přihlásil ihned po získání ruského pasu.

„Touha tohoto Kamerunce mě vůbec nepřekvapila. Cizinci, kteří chtějí bojovat na naší straně, se hlásí denně,“ poznamenal podle telegramového kanálu Mash regionální vojenský komisař Gennadij Kurbanov.

O případech dobrovolníků z Afriky bojujících na straně ukrajinských obránců i po boku ruských invazních sil informovala světová média už loni.

Afričané se hlásí jako dobrovolníci do konfliktu na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám