Hlavní obsah

Kamera zachytila dopad rakety na dům v Kyjevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev byl v pondělí v ranních a dopoledních hodinách terčem nejméně tří vypálených raket. Jedna z nich dopadla v blízkosti parku a podle agentury Reuters při útoku zemřeli nejméně dva lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak dům v Kyjevě zasáhla střelaVideo: Reuters

 
Článek

Bezpečnostní kamera zachytila dopad rakety krátce po jedenácté hodině místního času. Raketa dopadla na kraji parku ve čtvrti Kurenivka.

Nahrávka zachycuje postaršího chodce v parku, který se stačí pouze ohlédnout po zvuku dopadající střely. Ta exploduje jen několik desítek metrů od něj.

Podle agentury Reuters zemřel v troskách postarší muž. Výpovědi svědků hovoří o tom, že byla zabita ještě jedna žena. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uvedl, že při útoku zemřel jeden člověk a sedm dalších bylo zraněno. Je možné, že později někdo ze zasažených lidí svým zraněním podlehl.

Rusko stupňuje útoky na Kyjev. Během rána udeřilo třikrát

Válka na Ukrajině

Kdyby střela dopadla o několik metrů dál, zasáhla by přímo obytnou budovu a obětí by pravděpodobně bylo mnohem víc, uvedl přímo na místě ukrajinský poslanec Oleksij Hončarenko.

Pondělní ráno byly hlášeny útoky z různých míst Kyjeva. Nejméně dva lidé zemřeli také při ostřelování rezidenční oblasti v kyjevské čtvrti Oboloň. Podle ukrajinské novinářky Olgy Tokarjukové je to poprvé od začátku invaze, co v Kyjevě zemřeli civilisté následkem bombardování.

Reklama

Výběr článků

Načítám