Hlavní obsah

Jednu oběť z Buče poznali podle nalakovaných nehtů. Iryna toužila být známou vizážistkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z obětí masakru na kyjevském předměstí Buča se stala 52letá Iryna Filkinová, která pracovala ve výtopně a snila o tom, že se stane populární blogerkou na téma make-up.

Foto: Zohra Bensemra, Reuters

Díky tomuto snímku, který obletěl celý svět, Irynu Filkinovou poznala vizážistka Anastasija Subačevová.

Článek

Na jednom z nejtragičtějších snímků z ruské agrese kolujících na sociálních sítích ji po­dle výrazného červeného laku na nehtech jedné z mrtvol na ulici poznala vizážistka Anastasija Subačevová z nedalekého Hostomelu.

Ta do Buče často zajížděla, aby tamním ženám udělala make-up. Kromě toho Iryniny ruce znala z internetu, kde zavražděná Ukrajinka zveřejňovala svá videa na téma líčení.

Zelenskyj: Situace v Borodjance je ještě strašnější než v Buči

Válka na Ukrajině

„Když jsem to viděla, myslela jsem, že mi pukne srdce,“ řekla Subačevová, která nehty na pěstěné ruce natažené od mrtvého těla okamžitě poznala.

Kromě toho kolují na internetu záběry z dronu, které zřejmě zachycují okamžik Iryniny smrti. Jde o video, na němž dříve neznámá osoba v modrém kabátě jde ulicí vedle svého jízdního kola, a když zahne za roh, zastřelí ji pár vteřin poté ruští vojáci z nedalekého obrněnce.

Jiné video pořízené poté, co kontrolu nad oblastí opět získaly ukrajinské síly, zachycuje na stejném místě osobu rovněž v modrém kabátě, jak leží mrtvá na chodníku.

Další drsné záběry z Buče. Ruské bojové vozidlo zabilo ukrajinského cyklistu

Válka na Ukrajině

Dcera Iryny na zveřejněných záběrech matku také poznala. Sama uprchla z Buče krátce po začátku ruské invaze 24. února a matku prosila, aby také odešla. To se ale Iryně nepodařilo, protože v autě, kterým chtěla začátkem března odjet, už pro ni nebylo místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám