Hlavní obsah

Jasnovidec Medvěděv: Rok 2023 přinese rozpad EU a válku v USA. Česko bude součástí Německa

Místopředseda ruské bezpečnostní rady a bývalý prezident Dmitrij Medvěděv oživil své vizionářské schopnosti a obdařil své sledující na Twitteru deseti předpověďmi pro nadcházející rok 2023. Seznam obsahuje opravdu vše – od vzniku Čtvrté říše přes rozpad Evropské unie až po občanskou válku v USA. Epické, vysekl mu poklonu miliardář a šéf sociální sítě Elon Musk.

Foto: ČTK

Místopředseda ruské Rady bezpečnosti Dmitrij Medvěděv

Článek

Medvěděv na úvod vysvětlil, že na Silvestra bývá zvykem pouštět se do často absurdních předpovědí a hypotéz, a proto by se rád přidal také.

Jako první přelomovou událost příštího roku odhaduje Medvěděv růst ceny ropy na 150 dolarů (přes 3400 Kč) za barel. Cena plynu podle něj přesáhne 5 000 dolarů (114 tis. Kč) za 1 000 metrů krychlových. Na základě čeho se k těmto částkám dopočítal, nevysvětlil.

Pak následuje dvojice předpovědí týkajících se Evropské unie.

„Spojené království se vrátí do EU. EU se po návratu Spojeného království rozpadne; euro jako bývalá měna EU přestane být používáno,“ myslí si bývalý ruský prezident. Jak by k znovupřijetí Británie do unijního bloku mohlo dojít tak rychle, když se jenom jeho vystupování táhlo několik let, není jasné.

Po údajném rozpadu sedmadvacítky (v tu chvíli už vlastně zase osmadvacítky) se podle Medvěděva rozhodnou Polsko a Maďarsko pro okupaci „západních částí bývalé Ukrajiny“. Zřejmě tak předpokládá, že válku na Ukrajině někdy v první polovině roku 2023 Rusko vyhraje a Ukrajina přestane existovat.

Pan Zlý. Rusko využívá exprezidenta Medvěděva jako pěšáka propagandy

Válka na Ukrajině

To však jako samostatný bod ve svém výčtu předpovědí nezmiňuje.

Čtvrtá říše a občanská válka v USA

A co bude se zbytkem Evropy? „Vznikne Čtvrtá říše, která bude zahrnovat území Německa a jeho satelitů, tj. Polska, pobaltských států, Česka, Slovenska, Kyjevské republiky a dalších vyděděnců,“ tipuje Medvěděv.

Šestou predikcí je válka mezi Francií a touto „Čtvrtou říší“. Evropa bude podle Medvěděva rozdělena a území Polska rozebráno jednotlivými hráči. Za sedmé: Severní Irsko se oddělí od Spojeného království a připojí se k Irské republice.

Následně se Medvěděv ve svých úvahách přesouvá za oceán. „V USA vypukne občanská válka, v jejímž důsledku se Kalifornie a Texas stanou nezávislými státy. Texas a Mexiko vytvoří spojenecký stát. Elon Musk vyhraje prezidentské volby v řadě států, které po skončení nové občanské války připadnou Republikánské straně,“ myslí si muž, který se kdysi Západu prezentoval jako moderní a liberálněji laděný reformátor Ruska.

Putin se chystá na oligarchy, kteří nepodporují válku. Už jim vyhrožuje

Evropa

Jako vystudovaný právník se Medvěděv nezalekl ani makroekonomických predikcí. „Všechny největší akciové trhy a finanční aktivity opustí USA a Evropu a přesunou se do Asie,“ zní jeho devátá předpověď.

Na závěr pak ruský exprezident odhaduje zhroucení Brettonwoodského systému řízení měnové politiky. U tohoto bodu lze předpokládat, že se mýlit nebude, respektive už nyní je jisté, že se nemýlil. Tento systém zanikl již v roce 1971.

Musk: Epické!

„Hezké svátky vám všem, anglosaští přátelé a jejich šťastně chrochtající prasátka!“ popřál Medvěděv, načež mu stovky komentujících doporučují, aby nepil alkohol, když se mu zrovna zachce tweetovat.

Navzdory tomu, že Medvěděv sociální síť Twitter dlouhodobě používá pro udělování sarkastických šťouchanců Západu (a toto vlákno zřejmě není výjimkou), nezapomněli mu mnozí uživatelé vzkázat, co si o něm a o agresi, kterou podporuje, myslí.

„Rusko je na pokraji zhroucení stejně jako zkrachovalý Sovětský svaz, a tak se opilý válečný zločinec Medvěděv probudil a začal předpovídat zhroucení EU a USA. Můžete pokračovat v pití a snění, zatímco budete sedět v gulagu,“ napsala například analytička Olga Lautmanová.

Příspěvek neunikl ani pozornosti šéfa Twitteru, amerického miliardáře Elona Muska. „Epické vlákno!“ glosoval. Po výzvách ostatních, jestli pochvalu myslí vážně, přispěchal s vysvětlením: „Jsou to rozhodně ty nejabsurdnější předpovědi, jaké jsem kdy slyšel, a zároveň ukazují na udivující nedostatek povědomí o pokroku umělé inteligence a udržitelné energie.“

Nastavil twitterový algoritmus tak, aby mu Medveděvův příspěvek přesně za rok připomněl, aby se mohl podívat, jak mu jeho předpovědi vyšly.

Musk už nebude šéfovat Twitteru. Prozradil, co bude dál

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám