Hlavní obsah

Co udělá raketa. Záběry z vybombardované školy v Žytomyru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žytomyr, Ukrajina

Ruská armáda při invazi na Ukrajinu útočí i na civilní objekty. Jak ničivý může být takový útok, ukazuje video z Žytomyru, poskytnuté čtenářem Novinek Michalem Tycem.

Vybombardovaná budova v ŽytomyruVideo: Pro Novinky Michal Tyc, Novinky

 
Článek

Video bylo pořízeno už v pátek 4. března. Je ze školy, na kterou dopadla jedna ruská raketa. Nikdo nezemřel, budova byla v tu dobu prázdná. Dva lidé byli při útoku zraněni.

Rusko zasáhlo řízenou střelou Kalibr bytovku v Žytomyru

Evropa

Žytomyr se nachází zhruba 130 km západně od Kyjeva a je největším městem i kulturním a hospodářským centrem regionu Volyň. Před invazí zde žilo přibližně 264 tisíc obyvatel.

Ruským útokům město čelí od 1. března. Tehdy ruská armáda vyslala řízenou střelu, která zasáhla vojenskou základnu, ale i přilehlé bytové domy. Při útoku zemřeli dva lidé a dalších pět jich bylo zraněno.

Nechci, abyste umřeli ani vy, ani mí synové. Video ukazuje, jak se ukrajinští civilisté hádají s okupanty

Válka na Ukrajině

Ruské střely opakovaně dopadají i na civilní cíle, jako jsou nemocnice, obytné čtvrti nebo právě školy. Palba tento týden mimo jiné zasáhla porodnici a dětskou nemocnici v přístavu Mariupol.

Experti to označují za součást taktiky Ruska. Záběrů útoků na ukrajinské civilisty a zničených civilních cílů přibývá.

Pojar: Rusku se nedaří, najelo na taktiku spálené země

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám