Hlavní obsah

Centrum pro uprchlíky se z Kongresového centra přesune do Vysočan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražské asistenční centrum pro uprchlíky se do poloviny dubna přesune z Kongresového centra Praha (KCP) do Vysočan do bývalého sídla Komerční banky. V úterý to oznámil primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Foto: Michal Krumhanzl, ČTK

Asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky v pražském Kongresovém centru

Článek

Hřib po jednání magistrátního krizového štábu uvedl, že k přesunu centra dojde nejpozději do 14. dubna. Důvodem přesunu jsou dlouhodobě nasmlouvané akce. Některé budou souviset i s českým předsednictvím Rady EU.

Vysočanský objekt metropoli zdarma zapůjčí společnost Central Group, která se postará i o uhrazení energií.

Česko je už s uprchlíky na hraně

Domácí

V centru, které funguje pro Prahu a Středočeský kraj, se od počátku války na Ukrajině zaevidovalo téměř 51 tisíc uprchlíků a jen během pondělí jím prošlo 1937 osob.

Doposud v ČR získalo speciální víza přes 212 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Ta jejich držitele opravňují pracovat bez pracovního povolení i žádat v případě potřeby o humanitární dávku.

Praha se rovněž rozhodla zvýšit příspěvek státu na ubytování uprchlíků. Ten činí 250 korun a hlavní město jej zvýší o dalších 140 korun. Jako nedostatečnou kritizovali výši příspěvku ubytovatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám