Hlavní obsah

Ruské problémy po poškození Kerčského mostu se prohlubují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Logistické obtíže ruské armády po poškození Kerčského mostu vedoucího na okupovaný ukrajinský Krym se prohlubují. V okolí mostu se tvoří dlouhé dopravní zácpy, přestože provoz na něm byl již částečně obnoven. Ve své pondělní ranní zprávě to uvedlo britské ministerstvo obrany.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Kolony na rekonstruovaném Kerčském mostě mezi Ruskem a Krymem

Článek

Rusové operující na jihu Ukrajiny se výpadky v zásobování snaží kompenzovat zvýšením dodávek materiálu přes ukrajinský Mariupol.

„S ohrožením ruské přítomnosti v (ukrajinském) Chersonu a s poškozenými zásobovacími trasami přes Krym nabývá pozemní komunikační linie přes Záporožskou oblast na významu pro udržitelnost ruské okupace,“ uvedl Londýn.

Rusové zastřelili šéfa filharmonie v Chersonu, nechtěl pro ně dirigovat

Zahraniční

Křižovatkou zásobovacích tras je podle britského ministerstva obrany jihoukrajinský Melitopol, který ruské jednotky dobyly hned na začátku války. Ve městě mají Rusové významnou leteckou základnu, dodává ministerstvo.

Mocná exploze na Kerčském mostě, který spojuje ruskou pevninu s Krymem, se ozvala 8. října. Moskva uvedla, že za útokem stojí ukrajinské tajné služby. Kyjev se k útoku oficiálně nepřihlásil.

Oprava Kerčského mostu se Rusům značně protáhne, zřejmě až do léta

Válka na Ukrajině

U Kerčského mostu se hromadí kamiony, které na něj nemohou, a čekají na trajekt.Video: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám