Hlavní obsah

Během zákazu vycházení zatkli v Kyjevě 160 sabotérů, hlásí z místa zpravodaj Novinek

Novinky, Max Rokotansky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ve středu ráno skončil v Kyjevě 35hodin trvající zákaz vycházení. Přes 160 sabotérů bylo zatčeno, reportuje přímo z místa zpravodaj Novinek Max Rokotansky. Rusové během dne ostřelovali zejména v Ševčenkově a Podilu. Jeden člověk útok nepřežil.

Domy poškozené středečním bombardováním v KyjevěVideo: Max Rokotansky, Novinky

 
Článek

„Dnes jsem byl na dvou místech, které zasáhlo ruské ostřelování salvovými raketomety Grad. Bylo to na pomezí kyjevských čtvrtí Ševčenko a Podil. Na místě byli čtyři zranění a několik zničených rezidenčních budov,” řekl Novinkám Rokotansky.

Úřady uvedly, že bylo zadrženo více než 160 lidí. Všichni byli součástí různých sabotérských skupin

Bohužel krátce na to oznámil kyjevský starosta Viltalij Kličko, že jeden ze zraněných zemřel.

V Kyjevě platil od pondělního večera do středečních 7:00 zákaz vycházení. „Noc byla překvapivě docela tichá. Neslyšel jsem žádné sirény. Ale během dne byl letecký poplach vyhlášen pětkrát nebo šestkrát,” popsal zpravodaj.

Sabotéři zatčeni

Během zákazu vycházení bylo možné vyjít na ulici pouze v případě, že měl člověk namířeno do krytu. Ani speciální povolenka ministerstva obrany nestačila.

„Úřady uvedly, že bylo zadrženo více než 160 lidí. Všichni byli součástí různých sabotérských skupin, část z nich byli Ukrajinci,“ uvedl Rokotansky. Žádné přestřelky prý ve středu nebyly.

Zvířata v kyjevské zooVideo: Max Rokotansky, Novinky

Zpravodaj Novinek se ve středu rovněž vydal podívat, jak se žije v časech bombardování zvířatům v místní zoo.

„Dnes bylo hezky, takže se pracovníci rozhodli po několika dnech vypustit slona na sluníčko a čerstvý vzduch. Po chvíli se ale rozjely sirény, takže se musel jít schovat,” popsal tamní situaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám