Hlavní obsah

„Bachmutský trojúhelník“. Ukrajinci se chlubí úspěšnými sestřely ruských letounů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský generální štáb se v pravidelné ranní svodce pochlubil sestřelením ruského bitevního letounu Su-25. O den dříve při jiném zásahu proti ruskému letadlu ukrajinské ministerstvo obrany posměšně informovalo o „bachmutském trojúhelníku“, ve kterém se ztrácejí ruská letadla.

Foto: Profimedia.cz

Ruský bitevní letoun Suchoj Su-25

Článek

„Naši vojáci za posledních 24 hodin provedli šestnáct útoků na oblasti, kde se koncentruje personál a vojenské vybavení okupantů. Sestřelili nepřátelský letoun Su-25 a třináct dronů různých typů,“ uvedl ukrajinský generální štáb.

Jedná se o další úspěšné zničení ruského letadla. Už ve středu se ukrajinské ministerstvo obrany pochlubilo na Twitteru záběry zničeného letadla, jehož pilot se musel katapultovat. Přiložilo k tomu záběry z radaru, na kterém se u Bachmutu letoun ztratí.

„Nejvíce záhadné místo na Ukrajině je Bachmutský trojúhelník, kde se ruská letadla ztrácejí už přes rok,“ posměšně okomentovalo ministerstvo záběry.

Suchoj Su-25 je jednomístný proudový letoun určený k poskytování přímé letecké podpory pozemním jednotkám.

Rusové si bombardér u Doněcku zřejmě sestřelili sami

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám