Hlavní obsah

Události dne: Arméni zatkli Soghojana, vrbětický sklad byl přetížen, Rusové nad Evropou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky.cz přinášejí stručný přehled nejdůležitějších událostí 31. října 2014.

Článek

Vora v zakoně Soghojana hledaného Českem zatkla arménská policie

Někdejšího šéfa ruskojazyčných mafií v Česku, Arména Andranika Soghojana, který nenastoupil v ČR výjimečný trest 22 let vězení za objednání vraždy svého krajana, zadržela ve čtvrtek podle arménských médií tamní policie v Jerevanu.

Muniční sklad ve Vrběticích byl přetížen, tvrdí bývalý zaměstnanec

Vlna nevole, protestů, ale zároveň obav a strachu o bezpečí své i svých obydlí vzrůstá mezi obyvateli žijícími v okolí nedávno vybuchlého objektu muničního skladu ve Vrběticích. Právu se podařilo sejít se s člověkem, který v muničním skladu v minulosti pracoval. Tvrdí, že skladové prostory byly přetížené a byly tam uloženy i výrobky, které odporovaly bezpečnostním předpisům.

Záběry pyrotechniků při zásahu ve VrběticíchVideo: Policie ČR

Ruské ostré lety ohrožují civilní dopravu nad Evropou

Rostoucí počet letů ruských průzkumných letadel ohrožuje podle středečního sdělení NATO civilní provoz. Podle experta z Královského institutu spojených služeb se provádějí lety v podmínkách blízkých bojovým a piloti nekomunikují s letovými dispečery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stíhačky NATO doprovázely ruská letadla nad Atlantikem a Černým mořemVideo: Reuters

Al-Káida se snaží oslovit i muslimy v Česku, varují vojenští zpravodajci

Islámští teroristé z Al-Káidy se snaží šířit ideologii džihádu i v České republice. Podobně jako jinde v Evropě k tomu využívají zejména internet a sociální média, jak upozornilo ve výroční zprávě za loňský rok Vojenské zpravodajství.

Orbán ustoupil, internetovou daň nezavede

Daň za přenos dat po internetu v navrhované podobě v Maďarsku zavedena nebude. Po masových protestech to v pátek oznámil maďarský premiér Viktor Orbán. Ustoupil masovým protestům obyvatel.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Maďarský premiér Viktor Orban

Hloupý stařík, označil Renč režiséra Němce, který vrátil státní vyznamenání

Režisér Jan Němec, který vrátil vyznamenání od Václava Havla, je podle jeho o generaci mladšího kolegy Filipa Renče zapšklý a hloupý stařík. Renč to řekl ve čtvrtek v Rádiu Impuls. Němec svým činem protestoval proti tomu, že podle něj  Miloš Zeman vyznamenává umělce jen proto, že ho veřejně podporují.

Nechtěl bych být takhle zapšklý a hloupý stařík, říká o Němcovi RenčVideo: Radio Impuls

Reklama

Výběr článků

Načítám