Hlavní obsah

Dopis zadržované britské námořnice rodině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Íránské velvyslanectví v Londýně ve středu zveřejnilo kopii dopisu šestadvacetileté britské vojačky, matky dvou malých dětí, která byla zajata minulý týden s dalšími 14 kolegy na vodní íránsko-irácké hranici. Text určený pro rodinu Faye Turneyové, jehož některé pasáže naznačují, že byl zjevně psán pod nátlakem, se objevil i v záběrech íránské televize Al-Alam:

Článek

Milá maminko a tatínku,

píšu vám z Íránu, kde jsem zadržována. Pokusím se vám vysvětlit, jak nejlépe to půjde, co se stalo. Vyrazili jsme na lodích, když jsme byli zatčeni íránskými silami, jelikož jsme patrně vjeli do íránských vod. Byla bych si přála, abychom to neudělali, protože bych byla právě teď doma s vámi se všemi. Je mi moc líto, že jsme to udělali, protože vím, že bychom tady nyní nebyli, kdybychom to neudělali. Chci, abyste všichni věděli, že jsem v pořádku a v bezpečí. Starají se o mě dobře. Dostávám tři jídla denně a mám stálý přísun tekutin.

Ti lidé jsou přátelští a pohostinní, velmi soucitní a vřelí. Napsala jsem dopis íránskému lidu, abych se omluvila za vstup do jejich vod. Prosím, neobávejte se o mne, zůstávám silná. Doufejme, že nepotrvá dlouho, než budu doma, abych se připravila na oslavu narozenin (dcery) Molly s dárkem od íránského lidu.

Dohlédněte na všechny za mě, hlavně na (syna) Adama a Molly.

Miluji vás všechny víc, než si vůbec dokážete představit.

S láskou,

Faye

Reklama

Výběr článků

Načítám