Hlavní obsah

Vrah při znetvoření oběti udělal banální chybu. Pak se po něm slehla zem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duben 2004. V lesích na Plzeňsku se vydává na pravidelnou obchůzku trojice myslivců se psy. Jeden ze čtyřnohých parťáků se po chvíli zastaví a štěká na cosi v igelitu pod větvemi. Když jeho majitel odhrne kousek plachty, okamžitě se mu navalí. Právě totiž objevil mrtvolu ve značném stadiu rozkladu. Na případ vzpomíná v dalším díle podcastu Zloději životů plukovník Radovan Macák, bývalý vyšetřovatel plzeňské kriminálky.

Foto: Novinky

Zloději životů: Vražda na stavbě

Článek

Hned na první pohled je patrné, že pachatel vraždy se pořádně snažil, aby kriminalistům co nejvíc ztížil identifikaci své oběti. Rozdrcený obličej, vymlácené zuby, ohořelé tělo, pohled je to vskutku nehezký.

Jenomže vrah se zřejmě tak moc soustředil na zohavení těla oběti, až zapomněl na tak banální věc, jakou je vnitřní kapsa košile. Právě v ní jsou objeveny doklady zavražděného společně s dalšími osobními věcmi.

Plzeňští kriminalisté tak hned od začátku pracují na případu s vědomím, že mrtvým mužem je dělník z Moldavska, který v Česku posledního půl roku legálně pracoval a šetřil na cestu za manželkou do Itálie. A právě našetřená hotovost se mu stala osudnou. S případem kriminalistům pomáhá klíčový svědek, který má ale jazyk svázaný strachem.

Spravedlnost se v tomto případě skrývala dlouhých deset let, nakonec ale vrah přece jenom končí za mřížemi a pozůstalí spořádaně žijícího dělníka se vydávají na návštěvu do České republiky…

Celý příběh a detaily devatenáct let staré vraždy zahraničního dělníka si poslechněte už nyní v přehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek bývalého kriminalisty. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Podcast Zloději životů vyrobili Jakub Štěpánek, David Ryneš, Richard Wágner a Aleš Procházka.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám