Hlavní obsah

Případ zavražděné ženy na Tachovsku je jedna velká záhada. Jako kdyby nahé tělo spadlo z nebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červen 2003. Dvojice myslivců se na Tachovsku potuluje nedaleko frekventované dálnice D5, když je z ničeho nic do nosu praští hnilobný pach. Oba muže hned napadne, že by se mohlo jednat o padlou zvěř. Po několika minutách ale místo padlé srnky objevují mrtvé lidské tělo ve značném stádiu rozkladu. Na případ vzpomíná v dalším díle podcastu Zloději životů plukovník Radovan Macák, bývalý vyšetřovatel plzeňské kriminálky.

Foto: Novinky

Zloději životů: Nahá neznámá

Článek

Identifikace objeveného těla je hned od začátku problematická. Je červen a teplé počasí výrazně urychluje hnilobný proces. Zdá se navíc, že mladá žena nikomu nechybí. Nic platné nejsou zprávy v médiích, úspěch nepřináší ani výslech přibližně 350 osob.

Kriminalisty upoutá hned několik věcí. Kromě netradičního účesu s takzvanými rasta copánky má zavražděná žena chrup v extrémně špatném stavu. Zubaři v okolí a později i v dalších koutech republiky se shodují, že kdyby se u nich objevila pacientka se zuby v podobném stavu, rozhodně by si takovou návštěvu pamatovali.

Sledujte podcast Zloději životů také na Instagramu a neutečou vám informace o dalších chystaných dílech.

Postupem času se jeví jako nejpravděpodobnější varianta, že se jedná o prostitutku. Mohla pracovat v jednom z veřejných domů v pohraničí, ale na místo se také mohla dostat už jako mrtvá.

Macákovi svítá naděje, když se po několika letech od německých kolegů dozvídá, že byl zadržen sériový vrah, jenž se přiznal k šesti vraždám prostitutek. Jeho jízdy kamionem navíc vedly v minulosti i přes Česko. Po chvilkovém závanu naděje na objasnění však přichází kruté vystřízlivění. A vražda tak směřuje k definitivnímu promlčení…

Celý příběh a detaily dvacet let staré vraždy neznámé ženy si poslechněte už nyní v přehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek bývalého kriminalisty. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Podcast Zloději životů vyrobili Jakub Štěpánek, David Ryneš, Richard Wágner a Aleš Procházka.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám