Hlavní obsah

Kvadratura dřevorubce. Ostatky urostlého muže objevili u silnice v pytlech na odpadky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červen 2005. Pracovníci správy silnic provádí nedaleko Klatov běžnou údržbu a čistí příkopy. Jeden z nich však objeví modrý igelitový pytel, ze kterého vypadne cosi, co připomíná lidské ostatky. Takových pytlů je navíc v okolí víc. Na případ vzpomíná v dalším díle podcastu Zloději životů plukovník Radovan Macák, bývalý vyšetřovatel plzeňské kriminálky.

Foto: Novinky

Zloději životů: Kvadratura dřevorubce

Článek

„Původně byla po nálezu pytlů představa, že se jedná o více těl. Nakonec se ale ukázalo, že všechny části patří pouze jedné osobě,“ vzpomíná na horký červnový den Macák. Během krátké doby se informace o nálezu těla dostává do médií a ještě toho odpoledne oznámí jistá žena z Klatov pohřešování svého partnera.

Identifikace těla netrvá dlouho. Kdo měl ale žaludek na to, aby tělo urostlého dřevorubce rozporcoval, ukryl do pytlů na odpad a rozvezl po okolí?

Ukazuje se navíc, že dřevorubec Dlouhý měl ve svém okolí bezproblémové vztahy. Jen v nejlepším na něm vzpomíná rodina, sousedi i kolegové v práci.

Kriminalisté z vraždy začínají podezřívat Dlouhého družku, se kterou vychovává dvě malé dcerky. Drobná žena však tvrdí, že jí přítel oznámil, že odjel, jako už několikrát v minulosti, na Slovensko…

Celý příběh a detaily osmnáct let staré vraždy dřevorubce a otce od rodiny si poslechněte už nyní v přehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek bývalého kriminalisty. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Podcast Zloději životů vyrobili Jakub Štěpánek, David Ryneš, Richard Wágner a Aleš Procházka.

Pátý díl třetí série vychází v úterý 15. srpna.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám