Hlavní obsah

Pohřešovanou prostitutku našli zabalenou v igelitu. Vrah připravenou historku nedomyslel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duben 2008. V bytě v nejvyšším patře omšelého paneláku v Chebu je objevena v posteli mrtvá prostitutka obalená potravinovou fólií. Z vraždy je okamžitě podezřelý syn majitelky bytu, recidivista, kterého před několika týdny pustili z vězení. Do hry ale vstupuje i postava německého turisty Uweho. Na případ vzpomíná v dalším díle podcastu Zloději životů plukovník Radovan Macák, bývalý vyšetřovatel plzeňské kriminálky.

Foto: Novinky

Zloději životů: Poslední klient

Článek

Že se Sandrou Bartošovou nemusí být všechno v pořádku, přichází na policii nahlásit její kamarádka. Má strach. Před několika dny totiž viděla odcházet Bartošovou s klientem do paneláku. Od té doby se Bartošová neozvala.

„Během jednoho dne bylo jasné, že v nejvyšším patře bydlí syn majitelky jednoho bytu. Odpovídal popisem, jmenoval se Šorm a v minulosti už byl trestán za násilnou trestnou činnost,“ vypráví Macák.

Sledujte podcast Zloději životů také na Instagramu a neutečou vám informace o dalších chystaných dílech.

Šorm má ale připravenou historku o německém turistovi Uwem, kterému onoho večera prý jen dohazoval kšeft. Před Macákem tak stojí nová výzva. Pokud by se v bytě pohyboval někdo třetí, zákonitě by tam po něm musely zůstat stopy. Obzvlášť, pokud se v bytě konaly sexuální orgie…

Zatímco u většiny případů shání kriminalisté důkazy proti pachateli, v tomto případě musí Macák doslova vyvrátit Šormovu výpověď. K tomu by jistě pomohlo, kdyby se policii podařilo sehnat Uweho.

„Myslím, že pan Šorm spoléhal na to, že se mi nikdy nepodaří Uweho najít,“ vzpomíná Macák. Nedlouho po vraždě ale do Chebu přijíždí z Bavorska drobný muž s dlouhými vlasy.

Jakou roli v případu zavražděné ženy sehrál bavorský farmář? Proč byl velký problém sehnat na rekognici lidi podobné Šormovi? Jak se u něj projevila absolutní absence fantazie? A jak nakonec pachatele soud potrestal?

Celý příběh a detaily patnáct let staré vraždy prostitutky si poslechněte už nyní v přehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek bývalého kriminalisty. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Podcast Zloději životů vyrobili Jakub Štěpánek, David Ryneš, Richard Wágner a Aleš Procházka.

Třetí díl třetí série vychází v úterý 1. srpna.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám