Hlavní obsah

Ondřej Synek: Veslování nejde dělat pro peníze, mladí v tom nevidí budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřeje Synka není třeba české sportovní veřejnosti dlouze představovat. Získal tři medaile na olympiádě, z mistrovství světa přivezl neskutečných 12 medailí a stal se vůbec prvním českým veslařem, který se stal mistrem světa v olympijské disciplíně. Věděli jste, že jeho civilní povolání je však na hony vzdálené sportu? O tom všem mluví v osmnáctém díle sportovně-společenského pořadu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Nový díl podcastu Dobojováno: Ondřej SynekVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Kdy měl Ondřej Synek syndrom vyhoření (4:10)
  • Zážitky z emotivního MS v roce 2010 na Novém Zélandu (8:23)
  • Proč nevyšlo zlato z olympiády v Pekingu (14:50)
  • Specifika tréninku veslařů (20:01)
  • Dá se veslováním zajistit na zbytek života? (23:20)
  • Jak zvládnout přechod ze sportovce na bafuňáře (32:20)

Ačkoliv dnes zná sportovní veřejnost Ondřeje Synka jako veleúspěšného veslaře, nebylo tomu tak vždycky. „Když jsem začínal, tak jsem jezdil pořád poslední. Pamatuju si, jak jsem pak jednou v Praze skončil předposlední a všichni z toho měli hroznou radost,” směje se.

Před mikrofonem se Synek vrátil s Lucií Černou také k olympiádě v Pekingu, kde měl v roce 2008 blízko ke zlatu, nakonec však skončil druhý. „Kdybych měl v té době víc zkušeností, tak jsem třeba vyhrál,” spekuluje v dnešním díle. Ten si v kompletním znění můžete pustit na videu nebo v audio přehrávači.

Dozvíte se také, zda je možné se veslováním zajistit na zbytek života. „Že bych si mohl po ukončení kariéry vzít rok volno, tak to nejde. Ve veslování nejsou žádné prize money. I proto někdy mladí veslaři končí, ve veslování prostě nevidí finanční budoucnost,” říká pětinásobný mistr světa a dnes šéftrenér veslařů pražské Dukly.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám