Hlavní obsah

Teplo předchozích dní se zřejmě nevrátí až do poloviny června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horké počasí, kdy se teploměry podívaly na mnoha místech přes 25 stupňů Celsia, by se v následujících týdnech nemělo opakovat. Denní teploty se podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) budou pohybovat spíše mezi 20 a 25 stupni.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.5.Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Relativně chladnější bude první týden předpovědi (22.– 28.5.) s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 8 °C a nejvyšších denních kolem 20 °C,“ uvedli meteorologové. A to ještě v pondělí byly naměřeny velmi vysoké teploty, například v Doksech na Českolipsku až 29,2 stupně. Na východě území by teploty nad 25 stupňů měly být ještě v úterý. Bude se ale postupně ochlazovat. Ve středu teploty stěží dosáhnou k 20 stupňům.

Následující týdny, od 29. května až do 18. června by mělo být tepleji, denní teploty by měly být kolem 23 stupňů Celsia, noční kolem 10.

Co se deště týče, bude ho nejméně tento týden, více by mělo pršet v týdnu od 5. do 11. června.

ČHMÚ upozorňuje, že výhled není předpovědí počasí, ale spíše jen pravděpodobnostní trendem v jeho vývoji v následujícím období.

Letní teploty dlouho nevydrží, přijdou bouřky i ochlazení

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám