Hlavní obsah

Že rybaření a umění nejdou k sobě? Americký muškař nesouhlasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ben Miller z amerického státu Washington spojil dvě své největší vášně - rybaření a umění - v jednu. Umělecká díla ve formě obrazů vytváří pomocí muškařského prutu a umělých mušek namočených do barev. Svou neobvyklou uměleckou technikou chce zvýšit povědomí o důležitosti ochrany světových řek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Miller si osvojil rybářskou techniku muškaření už ve svém mládí díky svému otci. V dospělosti ho pak napadlo spojit lásku k rybaření se svou vášní k umění. A vzniklo cosi, čemu by se mohlo říkat muškařská malba.

Američan svoji nevšední zálibu provozuje vždy v okolí řek, které na své malby povětšinou vyobrazuje. Barvy nejprve vytlačí z tub na paletu a následně do nich namočí umělé mušky z různých materiálů, které sám vyrábí.

Muškami připevněnými k muškařskému prutu poté mrská směrem k plátnu, jež je umístěno nedaleko od něj. Díky tomu, že techniku muškaření ovládá už od svých mladých let, dokáže plátno zasáhnout vždy bez výjimky.

Ben Miller a jeden z jeho projektů

V závislosti na typu mušky, kterou používá, se liší tvar otisku na plátně. Pro výrobu mušek používá nejrůznější materiály, např. vlnu, bavlnu, gumu, plast či nylon. Zatímco některé jsou podle jeho slov vhodné k vyobrazení toku řeky, jiné pak zase k malbě kamenů, říční trávy či řas.

Policie si myslí, že pytlačí

Jak uvádí server Oddity Central, v zimních měsících Millera často u řek navštěvuje policie, která se domnívá, že loví mimo sezonu. Pro jeho neobvyklý koníček, kterým chce zvýšit povědomí o důležitosti ochrany světových řek, však prý měla dosud vždy pochopení.

Portfolio Bena Millera je k nahlédnutí zde.

Rybář chytil na Žermanické přehradě čtvrtmetrákového kapra

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám