Hlavní obsah

Z vlastních deskových her stvořil mobilní herní park, jezdí s ním po Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní herní park z vlastnoručně vyrobených deskových her vytvořil dvaatřicetiletý Jiří Šebesta z Morávky na Frýdecko-Místecku. Poprvé ho postavil v květnu v lázních Velichovky na Náchodsku. Od té doby s ním obráží nejen Čechy, Moravu a Slezsko, ale i zahraničí.

Foto: Archiv Jiřího Šebesty

Nejen počítačové hry, ale i unikátní deskové hry baví děti i dospělé.

Článek

„Mám stále více a více nabídek nejen z České republiky, ale už jsem byl i na Slovensku a v současnosti jednám i s dalšími státy, které mají o můj mobilní herní park zájem,“ svěřil se Právu Šebesta.

Úspěšný informatik se po čtvrtstoletí vrátil do Brna. Kus Vídně přivezl s sebou

Muži

Park nabízí desítku her

Ozývají se mu radnice, ale i lázně, místní organizace či spolky. „Vlastně celý ten můj mobilní herní park vznikl i na přání zákazníků, kteří si mě objednávají. Moje vlastnoručně vyrobené zábavné deskové hry je zaujaly a chtěli, aby jich na jednom místě bylo najednou hodně, aby si mohlo zahrát více lidí. Mobilní herní park nyní nabízí desítku her,“ uvedl Šebesta, který pro své hry používá netradiční materiál jako například paroží, kančí čelist či recyklovaný papír.

Foto: Archiv Jiřího Šebesty

S herním parkem obráží nejen Čechy, Moravu a Slezsko, ale i zahraničí.

Mezi nejoblíbenější v mobilním herních parku patří například hra, v níž se lámou prsty příšeře. „Já jsem si vymyslel název Redeorace ručního aparátu. Baví mě vymýšlení vlastních veselých názvů,“ vysvětloval tvůrce deskových her s tím, že tato hra krásně rozvíjí motoriku. „Je to dovednostní hra. Použil jsem k její výrobě starou pumpu na kolo,“ usmíval se autor společenských her.

Pro děti i dospělé

Další oblíbenou zábavou je v mobilním parku hra s názvem Yunglegovo zatoulané vejce. „Jde o vzácného ptáka - toho jsem si samozřejmě také vymyslel - kterému se zatoulalo vejce. Hráč musí foukáním přes měch dostat malé dřevěné vajíčko zpět k ptákovi do hnízda. V cestě mu stojí spousta překážek jako tunel, různé díry či paroží,“ líčil Šebesta.

Foto: Archiv Jiřího Šebesty

Nejvíce si mobilní park užijí pochopitelně děti.

Navštívit jeho mobilní herní park mohou lidé různého věku. Sám autor říká, že ho překvapilo, když u her viděl i babičky, jak je to baví. Svou první deskovou hru vytvořil už v sedmi letech. Z koníčku se stala každodenní práce. Na kontě už má více než čtyřicet unikátních her z netradičních materiálů.

V Moravskoslezském kraji si mobilní herní park lidé užijí 8. září na Havířovských slavnostech.

Zdravotní klaun Zdeněk Grečnár: Červený nos znamená legraci. Měníme atmosféru v nemocnici

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám