Hlavní obsah

V tokijské kavárně si můžete zdřímnout vestoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani silná káva někdy nestačí k získání tolik potřebné energie. Své o tom vědí v hlavním japonském městě Tokiu, kde si v jedné z tamních kaváren můžete dopřát šlofíka. A díky nové speciální buňce nyní dokonce vestoje, informovala agentura Reuters.

V tokijské kavárně si můžete zdřímnout vestojeVideo: Reuters

 
Článek

Nově nainstalovaná technologie v kavárně Nescafe Harajuku nese název Giraffepod, tedy žirafí kapsle.

„Žirafy spí vestoje zhruba 20 minut denně. My se domníváme, že právě taková doba je vhodná také pro šlofíka,“ svěřil se agentuře Reuters Yoshihito Nohara, zástupce společnosti Koyoju Plywood Corporation, která novinku vyrobila.

Dubajský bar se specializuje na vodu. V nabídce má desítky „gurmánských“ druhů

Muži

Kapsle má velikost telefonní budky a je určena pro jednu osobu. Je vybavena polstrováním v oblasti kolen, hýždí a sklopnou opěrkou hlavy. Právě díky tomu může uživatel podle tvůrců pohodlně odpočívat ve vzpřímené poloze.

Foto: Reuters

V tokijské kavárně si můžete zdřímnout vestoje.

„Pokud si lehnete, bez problémů usnete na hodinu či dvě, což by mělo negativní dopad na váš spánek v noci. Díky Giraffepodu můžete stát a spát zároveň, což je ideální na dvacetiminutový šlofíček,“ uvedl manažer kavárny Jiro Takaoka.

Návštěvníci jsou spokojení

Tokijský podnik nabízí svým návstěvníkům možnost spánku (dosud pouze vsedě) už od roku 2017. Půlhodina v jejich nové kapsli, kterou kavárna prozatím do 17. září pouze testuje, vyjde na 825 jenů (cca 125 korun).

Jakkoli může spaní vestoje znít zvláštně, návštěvníci kavárny si novou technologii prozatím veskrze pochvalují.

„Byla to moje první zkušenost se spaním vestoje. Moje tělesná váha byla podepřena více, než jsem čekal, tudíž jsem si byl schopen trochu odpočinout,“ popsal své pocity jeden z hostů.

V tokijské restauraci vám na stole dost možná přistane jídlo, které jste si neobjednali

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám