Hlavní obsah

Ukrajinský pivovar začal vyrábět Molotovovy koktejly. Na etiketě je nahý Putin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský pivovar Pravda se v náročné době rozhodl rozšířit svůj sortiment. Na improvizované výrobní lince se nově objevily Molotovovy koktejly, které zaměstnanci pivovaru vyrábějí a posílají rovnou do oblastí v blízkosti Lvova a Kyjeva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pivovar ve Lvově vyrábí místo piva Molotovovy koktejlyVideo: Reuters

 
Článek

Pivovar Pravda se za normálních okolností věnuje zejména výrobě řemeslných piv. Po ruské invazi na Ukrajinu se však společnost rozhodla zapojit se do aktivní obrany vlasti. Do skleněných lahví tak nyní proudí místo piva hořlavá směs.

K výrobě Molotovových koktejlů jsou používány lahve s podobiznou nahého ruského prezidenta Vladimira Putina sedícího na trůnu. Etiketa je pak doplněna o název Putin Huylo, což by se dalo přeložit jako „sráč Putin”.

Jedni vyrábějí bomby, druzí fasují samopaly

Evropa

„Koktejly posíláme rovnou na barikády ve Lvově. Několik krabic posíláme i do Kyjeva. Snad se tam dostanou, protože jsme se dozvěděli, že jeden z mostů na cestě byl vyhozen do vzduchu,” říká Nazar, který s výrobou pomáhá.

Putin Hulyo je za běžných okolností ale s obsahem alkoholu osm procent. V roce 2018 pivo dokonce získalo v Praze bronzovou medaili na profesionální degustační soutěži World Beer Idol.

K výrobě zápalných lahví vyzvala Ukrajince v pátek náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám