Hlavní obsah

Šedesátiletý Francouz zdolal bez jištění mrakodrap. Vyslal tím vzkaz Macronovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alain Robert, přezdívaný rovněž francouzský Spiderman, ve středu vylezl na 38patrovou výškovou budovu v Paříži, aby podpořil lidi protestující proti důchodové reformě, která zvyšuje hranici odchodu do důchodu na 64 let. Šedesátiletý pavoučí muž zdolal mrakodrap bez jakéhokoliv jištění.

Francouzský Spiderman vylezl na protest proti penzijní reformě na další mrakodrapVideo: Reuters

 
Článek

„Jsem tady, abych podpořil všechny, kteří jsou proti důchodové reformě. Chci vzkázat prezidentovi Emmanuelu Macronovi, aby se vrátil nohama na zem,“ řekl Robert agentuře Reuters krátce předtím, než zahájil svůj výstup.

Sto padesát metrů vysokou budovu v obchodní pařížské čtvrti La Défense zdolal bez jakéhokoliv jištění, k výstupu využil jen holé ruce, lezecké boty a magnesium proti pocení.

Pavoučí muž si k šedesátinám nadělil netradiční dárek

Koktejl

Penzijní reforma Macronovy vlády, proti které lidé ve Francii měsíce masově protestovali, zvyšuje hranici odchodu do důchodu ze 62 na 64 let.

Foto: Reuters

Francouzský Spiderman vylezl na protest proti penzijní reformě na další mrakodrap

Robert, jemuž bude letos jednašedesát, uvedl, že v kombinaci se ztrátou příjmů v důsledku koronavirové pandemie to pro něj znamená, že bude muset i nadále pracovat a pokračovat v lezení. Má totiž osmiletého syna, o kterého se musí postarat.

S lezením francouzský Spiderman začal v roce 1975, kdy trénoval na skalách poblíž svého rodného města Valence v jižní Francii. O dva roky později se vrhl i na sólové lezení. Od té doby vylezl na více než 150 mrakodrapů po celém světě, včetně dubajské Burdž Chalífy, nejvyšší budovy světa, Eiffelovy věže a sanfranciského mostu Golden Gate.

Macronovi to prošlo. Ústavní rada potvrdila posunutí důchodového věku ze 62 na 64 let

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám