Hlavní obsah

Po amputaci hraju ještě lépe, říká jednoruký golfista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý Tristan Ruff z USA byl před amputací levé horní končetiny vášnivým golfistou. Ani vážný zákrok ho však nezastavil. Podle svých slov navíc po něm hraje svůj oblíbený sport dokonce lépe než kdy dřív. Jeho příběh poskytla agentura AP.

Po amputaci hraju lépe než před ní, říká jednoruký golfistaVideo: AP

 
Článek

Jakým způsobem Američan z Mississippi o končetinu přišel, agentura AP neuvedla. Na sociálních sítích, kde Ruff sdílí videa zaměřená právě na golf, o sobě ovšem píše, že je veteránem americké námořní pěchoty.

Napadli ho dva žraloci a přišel o nohu, teď je držitelem světového rekordu

Muži

Ačkoliv by řada lidí čekala, že hraní golfu jednou rukou s sebou přinese značné limity, Američan tvrdí, že nyní se mu daří lépe než před amputací.

Foto: AP

Tristana Ruffa neodradila od hraní golfu ani amputace horní končetiny.

„Lidi se občas naštvou, že hraju líp než oni, a to mám jen jednu ruku. Golfu se věnuju odjakživa, ale teď hraju líp než předtím – když jsem měl ještě obě ruce,“ směje se Ruff.

I přesto tvrdí, že hrát s jednou rukou je velká výzva. „Je jednodušší udělat chybu. Aktuálně trefuju míček nečistě mnohem častěji. Plus jej nedokážu dopravit až tak daleko. Chci být ale pro ostatní inspirací. Když to totiž dokážu já, dokáže to každý,“ uzavírá.

Narodil se bez nohou, přesto jezdí a skáče na skateboardu

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám