Hlavní obsah

Narodil se bez nohou, přesto jezdí a skáče na skateboardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínec Anton John Ferrer už od dětství trpí vzácnou vrozenou vadou, kvůli níž se narodil bez dolních končetin. Nemoc ale osmnáctiletého mladíka nezastavila, ten doslova ohromil kolemjdoucí úžasnými triky na skateboardu.

Mladý Filipínec pokořuje překážky na skateboardu navzdory svému hendikepuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Skateboard mladík nejprve používal jako prostředek, s jehož pomocí se dopravoval do školy, uvádí web Newsflare. Poté mu ale jeho kamarád ukázal místní skatepark, kde se Ferrer seznámil se skateboardisty.

„Můj přítel mě dovedl do parku, kde se mě zeptali, jestli umím nějaké triky. Zkusil jsem to a líbilo se mi to,“ řekl Ferrer o svém koníčku.

Místní skateboardisti mladíka naučili, jak lze různé triky provádět. V současnosti je Filipínec držitelem několika cen za první místo, která získal v místních skateboardových soutěžích.

Chlapec s autismem si vybudoval vlastní farmu. Je to nejlepší forma terapie, říká matka

Muži

Skáče ze schodů a sjíždí rampy

Video ukazuje Ferrera, který pomocí rukou rozjíždí svůj skateboard. Na městském náměstí sjíždí překážku na zábradlí, zatímco ho jeho přítel povzbuzuje.

Další záběr ukazuje, jak úspěšně skáče přes schody a následně se těší ze svého úspěchu. Kromě překážek se zábradlím dokáže také jezdit po různých rampách nebo pomocí rukou zvednout skateboard do vzduchu a otočit ho o sto osmdesát stupňů.

Nedávno vyhrál šampionát, který pořádal místní sportovní klub. „Je na pokročilé úrovni. Nějakou dobu už trénujeme, ale on se učí rychleji než my,“ směje se mladíkův přítel.

Nevidomý Australan skejtuje s holí

Nedávno se na internetu objevilo video téměř nevidomého Australana Richarda Moora, který ztratil zrak z devadesáti pěti procent. I přesto však dokáže jezdit na skateboardu.

U jízdy má při ruce hůl pro nevidomé, která mu pomáhá s orientací v prostoru, a muž tak dokáže určit výšku překážky, již hodlá pokořit. Podle jeho slov v Austrálii komunita nevidomých skateboardistů neexistuje. Pravděpodobně je tak v zemi jediným nevidomým, kdo se tomuto sportu věnuje.

Téměř nevidomý Australan brázdí skatepark s holí v ruce

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám