Hlavní obsah

Mycí houba či popelník plný nedopalků, kuchař vytváří dezerty v nevšedních podobách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při ochutnávání dezertů britského kuchaře Bena Churchilla je nutné přimět svůj mozek, aby nedal na první dojem. Ať už totiž jeho výtvory připomínají všemožné nejedlé předměty či slané pokrmy, vždy se jedná o výjimečnou sladkou pochutinu, píše server Business Insider.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Postup výroby dezertu v podobě popelníkuVideo: Reuters

 
Článek

S cukrářským umění Churchill začal v roce 2015. Jednoho dne si předsevzal úkol, zda dokáže vytvořit čokoládovou skořápku ve tvaru citrónu. A právě tenhle výtvor v něm probudil vášeň pro vytváření optických iluzí.

Foto: Facebook/Chef Ben Churchill

Některé výtvory jsou opravdu úchvatné.

Jedním z jeho nejznámějších výrobků je dezert, který na první pohled vypadá jako mycí houba. Ta je pro větší uvěřitelnost pokrytá „pěnou z mycího prostředku“ a talíř zaneřáděný „nečistotami“. Všechny použité ingredience jsou však nejenom jedlé, ale také velmi chutné.

Foto: Facebook/Chef Ben Churchill

Dezert v podobě mycí houby je jedním z nejznámějších počinů cukráře.

Zatímco některé dezerty zvládne vytvořit na posezení, na jiných pracuje velmi dlouho. Nejvíce mu dal prý zabrat dezert v podobě popelníku naplněného popelem s cigaretovými nedopalky.

Se sladkými experimenty se chlubí na sociálních sítích, kde sklízí velký úspěch. Jeho profily na Facebooku a Instagramu sleduje v součtu přes sto tisíc lidí.

Foto: Facebook/Chef Ben Churchill

Na první pohled plísňový sýr, ve skutečnosti vanilkový cheesecake.

„Chci, aby lidé měli svobodu a důvěru k tomu, co dělají. Ať už je to cokoliv. Miluju reakce lidí, dobré, i ty špatné. Nejvíce ze všeho chci ale inspirovat lidi k porušování běžných pravidel,“ svěřil se iluzionista s jídlem, jak sám sebe rád nazývá.

Reklama

Výběr článků

Načítám